• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 38
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ел мотора защо се вади от вътрешното тяло. :?
naughty - специалист
filmatoplo написа:
Ел мотора защо се вади от вътрешното тяло. :?
защото гяволията не става без него ;)
filmatoplo - майстор
Още ли не е разгадан начин да се излъже електрониката. :lol: сигурно от мотора връща сигнали .
2v6 - майстор
Колектора вляво с дебитомери ли е?
Защо ти е такъв колектор :?

Прикачен файл

DSC05209.JPG
DSC05209.JPG (57.54 KиБ) Видяна 6707 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Акак иначе да се балансира система от 10 контура с различна дължина?
filmatoplo - майстор
Дебитомери са - понеже става дума за професионализъм , ако е Направи сам-баланса се прави на -Око . :wink:
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
Дебитомери са - понеже става дума за професионализъм , ако е Направи сам-баланса се прави на -Око . :wink:
А има ли някой професионалист тук да обясни как работят тези дебитомери :lol:
filmatoplo - майстор
Главно за водно подово се ползват тези разпределители с дебитомер , ако системата е с радиатори или конвектори там баланса се извършва ако въобще се прави -с други вентили и електронни уреди за контрол на дебита-като не се цели оеднаквяване . За подовото -за единица мярка се взима дебита на най големия по дължина на тръбата кръг , естествено съпротивлението при него е най голямо и дебита е по малък за разлика от по късите на тръба кръгове.По късите кръгове се притварят до изрявняване на техния дебит с по дългите кръгове.Различните по вид разпределители си имат кранчета за регулиране , или ръчно се притягат или с ключ шестограм , някой имат и фиксатори -контра за след настройката . :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Филме, това май беше уловка - не се съмнявам, че 2v6 познава работата на дебитомерите. Мисля, че иска да каже, че във вертикално положение на колекторите няма да работят. Може и да е прав, не знам - Ванко да каже :)
filmatoplo - майстор
:) И аз не се съмнявам , точно в случая не знам дали ще работят - по скоро Да , майстора да каже.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 38

Тема "Термопомпа въздух-вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: