Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
kalin72 - майстор
Е не, махни си телефона, да не е публично достояние :)
Инак благодаря, може да се възползвам след месец...засега съм се спрял на Кьомерлинг....
qwerty7 - напреднал
Кьомерлинг....
Това е истината.Но само профила дограма не прави.Обков,монтаж,производствени норми и ред други причини.И да незабравяме стъклопакети те.Вложете повечко пари в стъкла,от там са и едни от най голямите загуби на шумо и топлоенергия.Разбира се изключвам измятане на профила,което води до обезмисляне на цялата система.
kalin72 - майстор
Засега гледам фирмите, които са посочени като производители на сайта на Кьомерлинг България. Комстил, примерно, или Юнипласт. Засега Комстил дават най-добро предложение, но вероятно ще изчакам и Стройко, да видя на едно място всички фирми :)
Стъклопакета ще е троен, Енерджи-бяло-бяло. Профила се двоумя между 88 или 70 мм....при първия стъклопакета е 40 мм, при втория 34 мм.
mitko414 - специалист
Калине,
Не съм специалист в областта на дограмата, но смятам, че лафа на Мечо Пух "колкото повече, толкова повече" важи. Аз бих избрал 88 мм профил.
Каква е разликата в крайната цена при двата профила?
kalin72 - майстор
Разликата не е малка, за 25 квадрата идва към 700 лева, 15% от цената. Тия пари могат да идат за една-две външни щори, примерно :)

Тема "Съвет относно дограма Alu или PVC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: