• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Виж тук наизуст и аз не знам :? , веднъж ми се наложи да слагам допълнителен термостат на 1 котел на твърдо гориво на вентилатора , захранването му идваше отвътре от някаква платка , при работещ вентилатор проверих с фазомер кой кабел има фаза и прекъснах него.Кабела беше черен на цвят , сега при теб дали ще се получи. :? :)
bulhomes2 - майстор
Аз бих пробвал. При работещ вентилатор режа една от жиците. Ако спре вентилатора я минавам през терморелето. Ако не спре я връзвам пак и режа следващата.
filmatoplo - майстор
Дали ще чете- еладжия ,климатикаджия ,или по електроника майстор- че да разгадае тези 6 шест жици :? :) .
kuuuuuul - майстор
А как са ти оборотите на най ниската скорост?При мен са три скорости,но и най малката е голяма и се чудя как да я намаля,казаха ми с регулатор на оборотите за бормашина,но още не съм пробвал.Ако може да се измисли нещо с което да се регулират оборотите в зависимост от зададената тем. ще е най добре.
mar4ika - специалист
Ще пробвам с фазомера да видим какво ще стане.
mar4ika - специалист
kuuuuuul написа:
А как са ти оборотите на най ниската скорост?При мен са три скорости,но и най малката е голяма и се чудя как да я намаля,казаха ми с регулатор на оборотите за бормашина,но още не съм пробвал.Ако може да се измисли нещо с което да се регулират оборотите в зависимост от зададената тем. ще е най добре.
Моя е даикин и на най-ниската степен като работи почти не се чува а и не охлажда прекалено питата.
kuuuuuul - майстор
Еее, ти си добре,моя е от Осака :sad:
filmatoplo - майстор
Ако 1 скорост ви е малка не заради шума , а заради това че вентилатора охлажда много питата -това значи че дебита вода преминаваща през питата е малък , освен това температурата на водата трябва да е като тази на фреона или над 50 гр. :)
kuuuuuul - майстор
Не при мене оборотите са много големи и е шумен.
mar4ika - специалист
За градусите е вярно от 45 гр. нагоре почва да работи кокто трябва.То да ви кажа през деня котела ми подава горе долу толкова.Стареца така го кара.Вечер като наближи да се прибираме от работа му задава повече гориво.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: