• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bilici - специалист
Има ли първоначална доза пелети , които не са зе запалили ?
Скарата чиста ли е , или пелетите са върху натрупана шлака , пепел до самата запалка ?
След изчистване на грешката , как стартирва ?

Май си по пътя , който минах миналата зима с калпавите пелети :wallbash:
ring - напреднал
batspetar написа:
Здравейте,искам да попитам по запознатите с тия горелки.До сега моята работеше на
мощност 3 и нямах проблеми работеше си по 48 часа без да я спирам,откакто я пуснах на мощност 5 започна да спира през 4 -5 часа с грешка А01 ,параметрите са ми
Мощност 3
t04 - 7 сек.
t07 - 18 сек.
t12 - 128 Pa
t13 - 40

Мощност 5
t04 - 7 sek.
t07 - 15 sek
t16 - 160 Pa
t17 - 53
Другите стойности са ми фабричните на се променяни,това са параметрите които ми казаха от сервиза не съм си ги измислял аз.Ако някой може да каже,кое да променя да работи нормално на мощност 5.Тия от сервиза казаха че проблема е в пелетите,как тогава на 3 работи нормално незнам.Тия явно други настройки не знаят и дават на всички едни и същи,щото ми ги диктуваха по телефона и като им казах какъв е проблема,отговора беше сменяй пелетите,друго спасение няма,това били настройките за мощност 5 нямало какво друго да се направи.Благодаря предварително.
Защо искаш да работиш на мощност 5, след като на 3 работи нормално?
KStv - помощник
batspetar написа:
Здравейте,искам да попитам по запознатите с тия горелки.До сега моята работеше на
мощност 3 и нямах проблеми работеше си по 48 часа без да я спирам,откакто я пуснах на мощност 5 започна да спира през 4 -5 часа с грешка А01 ,параметрите са ми
Мощност 3
t04 - 7 сек.
t07 - 18 сек.
t12 - 128 Pa
t13 - 40

Мощност 5
t04 - 7 sek.
t07 - 15 sek
t16 - 160 Pa
t17 - 53
Другите стойности са ми фабричните на се променяни,това са параметрите които ми казаха от сервиза не съм си ги измислял аз.Ако някой може да каже,кое да променя да работи нормално на мощност 5.Тия от сервиза казаха че проблема е в пелетите,как тогава на 3 работи нормално незнам.Тия явно други настройки не знаят и дават на всички едни и същи,щото ми ги диктуваха по телефона и като им казах какъв е проблема,отговора беше сменяй пелетите,друго спасение няма,това били настройките за мощност 5 нямало какво друго да се направи.Благодаря предварително.
Колега от моя скромен опит и наблюдение работата на горелка Фероли предполагам че при тази "мощност" на вентилатора t16 - 160 Pa, времето за работа на шнека t17 - 53 ти е малко. Пробвай как ще работи като промениш увеличиш стойностите на t17 на 54, 55 и нагоре. В същото време трябва да следиш при тези промени да няма не изгорели пелети. Друга възможност е да намалиш "мощността" на вентилатора t16.
Ако при подаване на нова доза пелети, предходната е изгоряла напълно е възможно изгасване на горелката и надписа за грешка който посочваш. Можеш да намалиш t07 , времето на работния цикъл който включва времето за работа на шнека и времето за горене на подадените пелети, при твоите настройки общо време 15 sek, работа на шнека 5,3 sek и време за горене на подадените пелети 9,7 sek. Успех
KStv - помощник
filmatoplo написа:
Грешка- А01 какво е :? .
A01 в блока няма
запалване

- съдът за пелети е празен
- вътрешността на спиралата е
прекъсната или откачена
- резисторът на запалката е
дефектен
- Замърсена горивна глава
- каналът за подаване на пелети е
запушен

- напълнете пелени в съда
- подновете свързването
- сменете и изпразнете главата от пелети
- изпразнете я и я почистете
- освободете го, като проверите дали
горивната глава не е задръсте
filmatoplo - майстор
КС благодаря :) ,чел съм ги , но исках да знам кое от изброените се констатира при мощност -5 .Най логичните са -замърсена горивна глава и запушването на канала за пелети , кое той пипва за да тръгне горелката отново :? .
batspetar - напреднал
Благодаря на всички за отговорите.Значи ситуацията е следната,скарата на горелката е чиста няма почти никаква шлака,вчера дори слязох в мазето изчистих скарата запалих горелката тръгна нормално,достигна си 60 гр и изключи,като падна на 50 включи и спря със тази грешка А01 това за около 30 мин.работа.Натискам само бутона P да изчистя грешката без да чистя нищо(то и за едно запалване,квито и да са пелетите незнам кво и ще се събере де) и горелката си тръгва отново,не я изключвам дори от тока за да се тества отново около 5 мин,просто натискам P горелката изчиства грешката,след около 5 сек.започва да пуска пелети и си тръгва и си работи пак около 5-6 часа и пак спира.Много гаден проблем.
batspetar - напреднал
Колега от моя скромен опит и наблюдение работата на горелка Фероли предполагам че при тази "мощност" на вентилатора t16 - 160 Pa, времето за работа на шнека t17 - 53 ти е малко. Пробвай как ще работи като промениш увеличиш стойностите на t17 на 54, 55 и нагоре. В същото време трябва да следиш при тези промени да няма не изгорели пелети. Друга възможност е да намалиш "мощността" на вентилатора t16.
Ако при подаване на нова доза пелети, предходната е изгоряла напълно е възможно изгасване на горелката и надписа за грешка който посочваш. Можеш да намалиш t07 , времето на работния цикъл който включва времето за работа на шнека и времето за горене на подадените пелети, при твоите настройки общо време 15 sek, работа на шнека 5,3 sek и време за горене на подадените пелети 9,7 sek. Успех[/quote]

Между другото прави ми впечатление,че когато е спряла горелката и отворя да видя скарата,пелетките са изгорели на въгленчета,но все едно че вентилатора не е духал просто както са си падлали и така са изгорели и си стоят целички само че няма неизгорели пелетки.KStv не разбрах кой параметър трябва да направя на 9,7 сек.
KStv - помощник
batspetar написа:
Ако при подаване на нова доза пелети, предходната е изгоряла напълно е възможно изгасване на горелката и надписа за грешка който посочваш. Можеш да намалиш t07 , времето на работния цикъл който включва времето за работа на шнека и времето за горене на подадените пелети, при твоите настройки общо време 15 sek, работа на шнека 5,3 sek и време за горене на подадените пелети 9,7 sek. Успех
Между другото прави ми впечатление,че когато е спряла горелката и отворя да видя скарата,пелетките са изгорели на въгленчета,но все едно че вентилатора не е духал просто както са си падлали и така са изгорели и си стоят целички само че няма неизгорели пелетки.KStv не разбрах кой параметър трябва да направя на 9,7 сек.[/quote]
Няма параметър който да направиш 9,7 sek. Ти си задал времето на работния цикъл t07 - 15 сек и стойност на параметъра t17 - 53 което отговаря на 5,3 сек време за работа на шнека и от времето на раб. цикъл като извадиш времето за работа на шнека 15сек.- 5,3 сек. = 9,7 сек. 9,7 сек. гори подадената порция пелети, като преди да е изгоряла напълно шнека трява да подаде нова порция. От новата информация която си добавил опитай как ще работи като промениш с едица нагоре стойността на параметър t04. Първоначално подадената порция пелети ти изгаря много бързо преди да е постъпила следващата.
ring - напреднал
Относно стойност 53- това са проценти, а не секунди. 53% от 15 сек са 8 секунди.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26

Тема "Проблем с горелка Фероли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: