• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
xaumahata - напреднал
LazarGanev написа:
Разбрах, че горелката ще е чугунена на Екоенергия и тя няма да може да се монтира на долна врата. Огледай за такъв отвор отзад, ако няма, ще рябва да се ползва отвора на долната врата на котела, като на нейно място може да се сложи нова правена врата и да се отваря заедно с този ръкав, да уплутнява по 2 повърхности едновременно - на котела и на кутията
Благодаря за отговорите ви! Да, горелката е на Екоенергия (по точно тази: http://goo.gl/kKqze8). Котела (Де Дитрих) все още не съм го купил, тъй като търсех подходящ 5 секционен Виадрус втора ръка, но този Де Дидрих ми попадна на много добра цена. Та ако с Де Дидрих-а ще бъде твърде сложен монтажа на горелката, може би е по-добре да изчакам и да се оборудвам с Виадрус.? Какво ще кажете?
P.S. Добавям схема на котела (Де Дитрих)
1. Изход на гореща вода към радиаторите
2. Вход на топла вода от радиаторите
3. Пълнене и източване
5. Отвор за термометър/термостат
Чудя се, дали, това което е оцветено с жълто не е ламарина?

Прикачен файл

ded_kat-136.png
ded_kat-136.png (15 KиБ) Видяна 2111 пъти
naskov - майстор
xaumahata написа:

Котела (Де Дитрих) все още не съм го купил, тъй като търсех подходящ 5 секционен Виадрус втора ръка, но този Де Дидрих ми попадна
След като още не си го купил по-добре не го прави. За да не пишеш после в темата "Разход на пелети " си вземи стоманен котел.
шоп - майстор
С жълто е топлоизолация, със светло синьо е водната риза, със сиво чугун.
xaumahata - напреднал
naskov написа:
xaumahata написа:

Котела (Де Дитрих) все още не съм го купил, тъй като търсех подходящ 5 секционен Виадрус втора ръка, но този Де Дидрих ми попадна
След като още не си го купил по-добре не го прави. За да не пишеш после в темата "Разход на пелети " си вземи стоманен котел.
Да това се и чудя - тъй като бюджетът не ми позволява нов котел съм се насочил към втора ръка, поради тази причина ми препоръчаха чугунен, тъй като няма риск от корозия при експлоатацията от предишния собственик, та от там започнах да търся само Виадрус. Попадам и на Дакон-и на добра цена, но разбрах, че са от стомана и ги игнорирах. Виадрус У26 също ли влиза в категорията високоразходен от към гориво котел?
rosso666 - специалист
Аз съм със стоманен юнкерс втора употреба с пелетна горелка комплект. Никакви проблеми от към корозия стига да е бил експлоатиран както трябва..просто трябва да си по внимателен при покупката.няма гаранция че чугунения не са мму се случвали лоши неща
naskov - майстор
xaumahata написа:
naskov написа:
xaumahata написа:

Да това се и чудя - тъй като бюджетът не ми позволява нов котел съм се насочил към втора ръка, поради тази причина ми препоръчаха чугунен, тъй като няма риск от корозия при експлоатацията от предишния собственик, та от там започнах да търся само Виадрус. Попадам и на Дакон-и на добра цена, но разбрах, че са от стомана и ги игнорирах. Виадрус У26 също ли влиза в категорията високоразходен от към гориво котел?
За да е ефективен чугунения котел трябва има мощност 2-3 пъти по голяма от необходимата ти. Ако ти са необходими 20кВт, а монтираш горелката на 50кВт У26, тогава ще е добре. Иначе поради малкото отворче У26 е неподходящ за директен монтаж на пелетна горелка. С повдигане може и да стане.
joro39 - специалист
бягай далече от у 26 по добре у 22

xaumahata - напреднал
joro39 написа:
бягай далече от у 26 по добре у 22
Каква е причината за тази препоръка?
joro39 - специалист
много са пукат като ги дигнеш на кутия.
n.ganev - майстор
И колко пукнати си виждал, които са повдигнати на кутия, че май отскоро се повдигат и ми е интересно това пукане да не е от замръзване и каква е причината ако не е от замръзване?
naskov написа:
xaumahata написа:

+10
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "котел Де Дитрих" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: