• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
О.К. Успех в изграждането и да ти е зелена тревата! Ще чакам снимки. Ако има въпроси питай пак.
Ето и малко от тревата ми лятото с част от пръскачките. Още не съм пръскал с хербицид за широколистни както се вижда. :-D
Втората е от преди четири седмици и има малко слана по нея и още не пръскана с хербициди.
Изображение Изображение
:partyman:
nv952 - майстор
hidrazin написа:
О.К. Успех в изграждането и да ти е зелена тревата! Ще чакам снимки. Ако има въпроси питай пак.
Ето и малко от тревата ми лятото с част от пръскачките. Още не съм пръскал с хербицид за широколистни както се вижда. :-D
Втората е от преди четири седмици и има малко слана по нея и още не пръскана с хербициди.
Изображение Изображение
Аз се притеснявам защото вече 2 месеца не съм ходил и не съм косил тревата и незнам като отида дали ще намеря нещо
stenmark - специалист
Добре де.Да попитам нещо.Всеки ли който полива е със сонда или нещо от сорта т.е. собствен водоизточник.Хидразин например ти как си.Защото на мен по ми харесва така както ти си поливаш тревата.Малко съвет би ми бил полезен.През чешмата колко такива разпръсквачи могат да се захранват.Ще поливам около 200/250кв. като площа е като П./площа която обикаля къщата/
hidrazin - майстор
Ами градски (или почти градски) със сондаж. Иначе къде ще ти излезе сметката? По-горе съм писал как се смята - 10-15 литра на квадрат за поливка.
Все пак не е строго определено. Зависи и от почвата и от сезона. Проба - грешка. Ей тая тревица дето я гледаш съм я поливал цяло лято по четири
пъти на ден през нощта по 15 минути при дебит около 1500 l/h. Мястото е към 120 квадрата. Излиза по 12,5 литра на квадрат в денонощие.
Ти ако ще поливаш 250 квадрата и да приемем норма 10 литра излиза 2,5 кубика на денонощие х 2,72 лв = 6,80 лева на ден. :? За месеца
излиза към 200лева. Дори и да оставиш на "диета" и да намалиш поливните норми пак ще отиде като минимум 50-80 лева. Много е.
А колко разпръсквачи могат да се захранват от чешмата? Ами не знам. Нямам данни. Трябва да си мернеш налягането и дебита на чешмата.
Зависи и от разпръсквачите които си избрал. Има дючзички дето хвърлят по 60 литра на час, има и ротори дето само единия му трябва кубик на час.
Да не споменавам и големите ротори дето им трябва по 14-15 кубика на час. :x Ама те не са за твоя случай де.
Ако държиш да е от чешма измери и дебита и налягането, нарисувай мястото и ще ти сметна нещо подходящо. В никакъв случай няма да можеш
обаче да го поливаш на веднъж или два пъти.

Изображение

nv952 - майстор
Здравейте отворих тази тема защото ползвах тази ,но за в бъдеще смятам да Ви показвам напредъка в моята тема --> viewtopic.php?f=29&t=41602
radius - майстор
Тия трафчета по 500ма ще могат ли да задействат 2 клапана с по 370ма стартов ток? Предполагам няма проблем, защото не е дълго натоварването, но ...
hidrazin - майстор
Е предполагам че ще издържат. Все пак този ток е за много кратко време.
Иначе тока им на удържане го дават 190mA.
Привет.
Изчетох темата и искам съвет.
Започнах да правя капково напояване,но запецнах с клапана.
Идеята е 1000 л. бидон,качен на рампа с височина 2 м.
Бидона се пълни ръчно с помпа от кладенец,веднъж на два дни.
Имам програматор,показан по- горе и траф на 24 в.
Идеята беше да включва през нощта по схема и да напоява зеленчуците.
Днес отидох да си купя клапана,ама се оказа,че предния път малко са спестили от инфото-клапана работи под налягане,което бидона на тая височина не може да осигури.
Така,че замисъла се оказа провал.
Пускай го ръчно от крана,ми викат :-).
Тогава защо ми е капково,мога да си поливам директно с маркуча от кладенеца.
Добре,че попаднах на коректен продавач - иначе можеше и клапан да имам,дето не ми върши работа :-(
zz_stefanov - майстор
Крановете на компютрите за поливане от този тип работят и на ниско налягане http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... 0%BD%D0%B5
Имаше колега от форума дето беше го монтирал на повдигнат бидон и му работеше с капкови маркучи. Има вероятност поради ниското налягане да не ти изпълнява количеството вода излизащо излизащо от капкообразувателите по спецификацията на маркуча.
Да не забравиш да сложиш филтър.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Въпрос за електромагнитен клапан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: