• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idakieff - специалист
:-D Представлява една машинка дето се зарежда с едни остри пластмасови дюбели с контра
Съжалявам че не съм я снимал много добре а и не разбрах как се казва ,надявах се че ги има и България и съм сигурен че ги има само трябва да ги намеря видях ги на едни снимки на рехал но както казах по горе не ми отговориха
Работи се много лесно зареждаш с дюбели събира доста около 100тина и клик клак водиш си тръбата която е на въртящ барабан и горе долу на ден по 1 км :-D

Прикачен файл

колектор подово2.jpg
колектор подово2.jpg (76.53 KиБ) Видяна 3628 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Гледал си работа с готови ламинирани плочи, ама с фибран сигурен ли си че ще работи - дали няма да се измъкват скобите, като го няма ламинирания слой?

Прикачен файл

Системи за монтаж тръби подово.jpg
idakieff - специалист
Мисля че ще стане в Германия наистина го редяхме върху ламиниран и разчертан стиропор както се вижда но ще държи и само на стиропор или фибран поне така си мисля де, не се сетих да пробвам дали ще стане на обикновен стиропор
А редяхме и по още един начин върху локплато едни платна с дупки ,пак имаше подобна машинка само че за редене на скобите

Прикачен файл

подово.jpg
подово.jpg (55.75 KиБ) Видяна 3609 пъти
filmatoplo - майстор
:) Ако е скъп не се набутвай , ползвай готовите пъпкови изолационни платна -тръбата си влиза и затяга без закрепване .Или другия вариант -закрепвай тръбата по метална скара положена над изолацията с миши опашки :wink: .Поне аз не ползвам и мой колеги -не .Ако си намериш , ми се струва че ще си зависим да купуваш един модел клипси от същата марка , пък и цената за 1000 бр колко ли е :? .
Чаро - Акълия
Скобите на обикновен фибран, особено с тръба омрежен полиетилен- забрави!
:)
idakieff - специалист
filmatoplo написа:
:) Ако е скъп не се набутвай , ползвай готовите пъпкови изолационни платна -тръбата си влиза и затяга без закрепване .Или другия вариант -закрепвай тръбата по метална скара положена над изолацията с миши опашки :wink: .Поне аз не ползвам и мой колеги -не .Ако си намериш , ми се струва че ще си зависим да купуваш един модел клипси от същата марка , пък и цената за 1000 бр колко ли е :? .

За опашките не се навивам вече :-D нямам колена
а за релефните платна съм ок само не знам колко струват преди време правих едно подово и исках да взема но беше много скъпо и минах на варианта с опашки та ми се разказа играта
Е то нали това е идеята - да ти продадат машинката и после да си купуваш от техните плочи, защото с фибрана не става :wink:
filmatoplo - майстор
:) Питаш ли ме -отиват над 1000 броя миши опашки за 100тина квадрата :wink: Ами металната скара над фибрана с колко дюбела се захваща знаеш ли :wink: .
idakieff - специалист
filmatoplo написа:
:) Питаш ли ме -отиват над 1000 броя миши опашки за 100тина квадрата :wink: Ами металната скара над фибрана с колко дюбела се захваща знаеш ли :wink: .

Точно за това умувам как да стане по лесно за мен и по тънко за клиента :? :?
За клиента най-тънко е като си трошиш коленете, ама дали трябва да е така? В смисъл - като си трошиш коленете, дали не би трябвало ти да печелиш повече, а не той? Здравето е до време.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Подово водно отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: