filmatoplo написа: Не съм сигурен някъде дали е същата риба -тунец.Не е. Риба тон е.

filmatoplo написа: Не съм сигурен някъде дали е същата риба -тунец.Не е. Риба тон е.
Nickola написа:Здравейте!И
За първи път се опитвам да правя паламуд и почнах, следвайки рецептата на kuger.
Днес са точно 14 дни от налагнето на 4 паламуда в едра сол.
Извадих едната, почистих от солта и опитах....много е солено и сухо.
Нарязах я на трахули и ги натопих във вода. Останалите 3 риби са си в силта.
Какво да правя нататък ?
SEV написа:И аз да се искажаТова за солена риба ли.Паламуда се нарязва на филийки,приготвя се плънката от лук на кръгове,моркови зелен и червен пипер,гъби,моркови,куркума,малко индийско орехче,малко лющян,магданоз,кисели краставички.Плънката се задушава и се нарежда един ред плънка,нарежда се рибата,върху рибата се нареждат тънки резени лимон,пак плъна,след това доматена консерва(може и прясно),слага се в загрята фурна на 200 градуса за 40-50 минути.Солта и черния пипер е на вкус,а бялото вино е според-кой колкото носи
.Да ви е сладко
.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: