Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Andri01 - майстор
":thumbs: При работа по вторична комутация ТТ се шунтират със специални клемореди непозволяващи разкъсването на вторичната страна и индуктиране на много високи напрежения.[/quote] "
Не беше ли "Ааронов превключвател"? Представлява нещо като шалтер ,но с две рамена.В едното положение включва измервателния прибор,в другото дава на късо намотката. :?
bobko - специалист
Krass написа:
Каква е разликата между проходен и обикновен?
единият без да контактува електрически,а другия контактува електрически на силовата част.
Andri01 - майстор
Първия е задължително с дупка! При втория може и да е запушена! :)
dobcho_vn - специалист
Ех някой да ме бе прочел :roll:
lubomirlz - специалист
чукча писател, не читател :partyman:
hidrazin - майстор
Не знам защо се отклонихте от темата? Тя не е за токови трафове. И тук виждам доста погрешни схващания.
Чл. 721.
(1) (Изм., ДВ, бр. 26 от 2008 г.) При аварийни режими се допуска кратковременно претоварване на трансформатори/автотрансформатори с ток, по-висок от номиналния, независимо от системата на охлаждане, с указаните по-долу стойности, но съобразени с тези на производителя.

(2) Допуска се претоварване на маслените трансформатори с ток до 40% над номиналния с времетраене в денонощието общо 6 часа в продължение на 5 поредни денонощия, при условие че началният коефициент на натоварване е не по-голям от 0,93 и охлаждащите системи на трансформатора се използват напълно.
Всичко това разбира се ако няма указания от производителя. Ако има - те се изпълняват.
А онова за 10-те минути се отнася за 100% претоварване.
:partyman:
hidrazin - майстор
Ами така и така bobko я повдигна, поне да я довършим.
:partyman:
krasi92 - майстор
dobcho_vn написа:
Ех някой да ме бе прочел :roll:
Прочетен си 3 пъти за по сигурно. Можеш да спиш спокоино.
dobcho_vn - специалист
Нъц няма заспиване :lol:

Тема "Относно максимален ампераж на трафопост" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: