Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mitko414 - специалист
Отделяш много внимание на профила, а защо не обмислиш по-задълбочено възможността за троен стъклопакет?
Като си говорим за незнам-си-колко-камерни профили, защо не обърнем внимание колко процента от площта на дограмата е профила и колко стъклопакета?
Сега ще ти струва по-скъпо, но за съжаление цената на енергоносителите има само една посока.
Ole4ko - специалист
Разучих как седят нещата и пресметнах, че тройния стъклпакет ще ми излезе близо два пъти по скъп а изолиращите качества му не са чак толкова различни от двойния. Нещата стават въпрос за къща така че с хубава изолация и приемлива дограма ще се постига нормална температура лесно (понеже сега също живея в къща и го знам). Да хвърля повече пари върху външната изолация май е по добрата опция. Относно профилите гледам на тях внимателно защоото не искам след време да спрат да оплътняват хубаво отваряемите прозорци де да знам. И обкова е много важен четох и за него, за това от всяка една фирма държа той да бъде Мако. Още се чудя какво да правя - да се хвърля в скъпите профили на кьомерлинг и саламандер или да се спра на някое компромисно решение като КБЕ и Рехау. За това питам :)
Ole4ko - специалист
Саламандер 5камерен профил двоен стъклопакет със К-стъкло, обков Рото, железния профил в профилите е 2см (или 1,8?) за дограма 37 квадрата - 6600 лева - изработка, транспорт, монтаж. 5 години пълна гаранция. Отзивите за фирмата са доста добри. Тази оферта струва ли си ? Мен ме грабва, а не съм сигурен дали си струва да поемам риск за 1500 лева разлика? как мислите вие ? Да поръчвам ли или...
marmoz - специалист
Ole4ko написа:
железния профил в профилите е 2см (или 1,8?)
Милиметри колега :-D мери се дебелината :)
gvladkov - специалист
Офертата мисля ,че е добра.Но е зима,пробвай да ги натиснеш за още остъпки.Сега ни е мъртъв сезон и всеки гледа да захапе някаква поръчка.
miliad - майстор
Как коментирате цени само по обща квадратура не знам, поне да беше отваряема площ, неотваряема площ.Погледни пак КВЕ, то поне гарантирано е немско, до колкото за Рехау не е ясно изобщо от къде идва.За троен и двоен пакет си напълно прав. В зависимост от изложението и слънчевото греене аз бих сложил различни пакети на различни стаи "4сезона +бяло+газ" и "бяло +Ка +газ"-това е за топлоизолация.
Най-добра защита от слънцето са външните щори.
Различна дебелина на стъклата ти влияе на шумоизолация "6+4"; "5+4".
Не отричам тройните пакети, но все пак има разумни компромиси.
Ole4ko - специалист
17,9 отваряема, 19,25 неотваряема. това е общата квадратура... относно стъклопакета мисля да е к-стъкло защото така или иначе мисля да си сложа ролетни щори отвън. За шумоизолация няма смисъл да говорим защото живея на спокойно място в града

Тема "Нов в бранша моли за съвет :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: