• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
prascho - майстор
Браво. Имаш ръка, в строителството това е най-важно. Не разчитай на качествената фуга на Церезит. При мен поне потъмнява/ поема влага и ще я импрегнирам с допълнителен препарат. Като забележка единствено прага :). Предварително заедно със замазката и не от итонг. Поне в къщи така действах :). Поздрави.
bagera1 - специалист
didonekoisi написа:
Благодаря за добрите думи.

Като време започнал съм на 25 март и приключих на 2 юли, 3месеца и 9 дена.
Чистото време за работа приблизително 45 дена, като съм правил по 10-12 часа, средно по 10 часа 450 часа.
В началото за запълването и лепенето на ГК ми помага чичо ми и за окачения един приятел викнах, другото сам.
Последните 3 седмици бях отпуска иначе още нямаше да съм свършил :-D , а и преди това доста почивни дни имаше.

Тази събота и неделя монтирах вентилатора. Прилично работи, не е много шумен. Подготвих си плочките за лепене и друго не съм свършил, понеже умората си казва думата, а и помагах на един приятел за лайсните на тавана.

Скоро продължавам със свежи сили и някой въпросчета.

Успех на БГ майсторите Направи си сам.
мерси, наистина си заслужава отделеното време
didonekoisi - специалист
Докато другите си пият биричката, аз мисля за прагове и се потя.

Прага пред банята мисля да го направя така.
Изображение
Изображение
Чудя се дали да зарязвам касата или плочките, фугата ще скрие нащърбеното :-D .

За прага на входната врата с такава лайсна, като горната няма да стане 20 мм е разликата.
Изображение
Изображение
С Г-образна лайсна залепена със силикон нещо от сорта на 25х25.
За пред входната врата не знам какво да правя с този луфт, който са ми оставили.
Със силикон ли да го пълня, какво ли.

Очаквам вашите коментари и предложения, ако има по удачни варианти. Благодаря предварително.
ivanov6600 - специалист
Трябваше да удължа кабелите за бойлера и лунички за огледало, както и да си вържа кабела за осветление на тавана, който само беше прекаран.
Избрах варианта със запояване на кабелите и термошлаух и за всеки случай изолационна лента на бишоп, обикновенна но много добра.
Изображение
Ти сериозно ли само запои кабелите? Усука ли ги преди това или само доближени един за друг ги запои?
didonekoisi - специалист
Преди да удължа и разклоня кабелите се допитах до Гуглето и вариантите са 2 или кербовка или запояване. Аз така или иначе мислех да ги запоявам.
Не знам какво те учудва че не са усукани, кабелите са допрени един до друг, след което са запоени.
Сечението на връзката е по голямо от това на самия кабел, има механична издръжливост, предпазва самите проводници от окисляване и без проблеми издържа на високи температури.
Оголения проводник предварително е калайдисан. По сигурно от това здраве :-D .

На печатните платки връзката между входно/изходни кабели или крачета на компонентите е само през калая, нищо не се усуква, а токовете са съизмерими, а в някой случай и по големи.

Някой ако прочете това ще си усуче кабелите, а кербовката е много по добър вариант за тези, който нямат поялник.
Поне напиши защо смяташ, че метода ми е грешен иначе така нищо не става ясно.
jekasus - майстор
didonekoisi написа:
Докато другите си пият биричката, аз мисля за прагове и се потя.

Прага пред банята мисля да го направя така.
Изображение
Изображение
Чудя се дали да зарязвам касата или плочките, фугата ще скрие нащърбеното :-D
Правилно мислиш :-D Зарязваш плочките, фуга недей да слагаш на снадката врата-плочки - ще се напука от вибрации, слагай силикон в цвят на фугата или вратата.
ivanov6600 - специалист
didonekoisi написа:
Преди да удължа и разклоня кабелите се допитах до Гуглето и вариантите са 2 или кербовка или запояване. Аз така или иначе мислех да ги запоявам.
Не знам какво те учудва че не са усукани, кабелите са допрени един до друг, след което са запоени.
Сечението на връзката е по голямо от това на самия кабел, има механична издръжливост, предпазва самите проводници от окисляване и без проблеми издържа на високи температури.
Оголения проводник предварително е калайдисан. По сигурно от това здраве :-D .

На печатните платки връзката между входно/изходни кабели или крачета на компонентите е само през калая, нищо не се усуква, а токовете са съизмерими, а в някой случай и по големи.

Някой ако прочете това ще си усуче кабелите, а кербовката е много по добър вариант за тези, който нямат поялник.
Поне напиши защо смяташ, че метода ми е грешен иначе така нищо не става ясно.
Колега печатните платки да но подобни силови инсталаций е крайно не допустимо свързване чрез запояване. Проводника грее а калая и греене май не са много ръка за ръка. Ще береш страшни ядове с това.
jekasus - майстор
Ще грее там само ако запояването му е калпаво :-D, при усукана връзка и слаб поялник е много по-сигурно(понеже грее в най-слабото място) :-D А и намалил достъпа на кислород с термошлаух и бишопа :-D
didonekoisi - специалист
jekasus благодаря, действам.
Поялника ми е продължение на ръката :-D . Спойките са ми перфектни, занимавал съм се доста със запояване.
Кабела за бойлера е 2,5 мм2, бойлера 2500W и пише да се свърже с такъв кабел. Ако приемем, че е изцяло активен товар това са няма и 12А. При тази сила на тока не може да се говори за загряване на кабела. Загряване в мястото на свързване може да се получи ако има голямо контактно съпротивление, което в моя случай няма как да се получи. По горе съм писал защо.
За да се разруши връзката трябва да се нагрее малко над 300 градуса. Жалко че не снимах спойките. За мен връзката е веднъж :-D :-" .
Всеки сам си решава как е най добрия начин за свързване, не задължавам никой с мнението си, но това със запояването не съм си го измислил аз.
Поздрави.
radius - майстор
Колега, с какво визуализираш баните ?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Двустайно ново жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: