• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за дърводелството
Jorky - специалист
gogo7777 написа:
Щом ще ходиш при бобиньор, обсъдете варянта за пренавиване на мотора. Без да трябва после работен кондензатор. Според мен 2,2 кВт са малко за целите ти. Колелата на банцинга (заедно с лентата) въртят ли се свободно без да е закачен ремъка към мотора?
Да,да много лесно се въртят,но като стегна мотора към банцига и неще! :lol:
А,защо да го пренавивам и да му махам работния,не е ли по-добре и с двата ""C""
gogo7777 - майстор
А,защо да го пренавивам и да му махам работния
Питай бобиньора, по-добре ще ти обясни. Аз не съм силен в тая област, но имах подобен проблем преди време и така го реших.
Илчо Илиев - майстор
[Да,да много лесно се въртят,но като стегна мотора към банцига и неще! :lol:

Вземи помисли защо се получава това,че да не се окаже,че на маторя нищо му няма....
Jorky - специалист
Илчо Илиев написа:
[Да,да много лесно се въртят,но като стегна мотора към банцига и неще! :lol:

Вземи помисли защо се получава това,че да не се окаже,че на маторя нищо му няма....
Ами,аз много мислих и за този вариант,но нямам още вести за мотора дали е напълно здрав!Другият вариант е предавката,тя ме съмнява има бая голяма разлика между шайбите.Не знам вече какво да мисля и правя! :shock:
Илчо Илиев - майстор
Сложи мотора на стойката му и полека натягай и следи в кой момент започва затягането на колелата и дали няма някакво усукване...
Огледай лагерите на долната ос, не би трябвало без ремък да се върти леко,а при натегнат да задържа, според мен там е проблема..
То ако е затегнала оста/шайбата, трябва да имаш 10Kw мотор и пак не е гаранция ,че ще тръгне..
Виж и лагерите и на мотора.....има някъде усукване и при натягане ма ремъка затяга.
Предавката не е проблем, дори така мотора е по-малко натоварен..
Jorky - специалист
Илчо Илиев написа:
Сложи мотора на стойката му и полека натягай и следи в кой момент започва затягането на колелата и дали няма някакво усукване...
Огледай лагерите на долната ос, не би трябвало без ремък да се върти леко,а при натегнат да задържа, според мен там е проблема..
То ако е затегнала оста/шайбата, трябва да имаш 10Kw мотор и пак не е гаранция ,че ще тръгне..
Виж и лагерите и на мотора.....има някъде усукване и при натягане ма ремъка затяга.
Предавката не е проблем, дори така мотора е по-малко натоварен..

Самата стойка така съм я направил,че мотора да се затяга от собствената си тежест.Не знам дали е редно да бъде така,а колкото до оста и лагерите няма проблем проверих ги!Няма луфтове и "мандахерцане",лагерите на мотора ми се струва,че са здрави поне така ми се струва де. :) Като го нося на бобиньора,той ще каже в какво състояние е.
bimbaeco - майстор
Jorky, къде изчезна, човече? Какво стана с банцига? Сигурно вече си го оправил, давай снимки.
wenciautoklima - специалист
Прикачен файл:
DSCF1537 (Копировать).jpg
Уважаеми колеги,същият проблем но с трифазен 2,2 в триъгълник с пусков и работен кондензатор.Тръгва нормално но щом се натовари -спира.
pvk1967 - специалист
Колеги,знам че сме в "Направи си сам", ама тука има ток, въртят се режещи инструменти и си пъхаме ръцете вътре...!? За всичко изредено до тук аз бих потърсил ония хора дето са учили за това - електроинжинери и машинни такива и да им се плати, защото иначе се правят свободни съчинения с неясен, непредвидим и опасен резултат...! Това е мое лично мнение...!
big_death - специалист
Ми колега то от всяко дърво - свирка не ства бе братле ! Козата си сака пръч ! Който не може да се справи много ясно че ще си потърси майстор ! Тук може да получи смисленни съвети , а какво ще си НАПРАВИ САМ тва е отделен въпрос .
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Електромотор за банциг!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: