В известна степен да. Най-хубавите, но и най-скъпи керамични ножове са на Киосера (задължават ги и да слагат метална вложка в дръжката и част от острието (уж за по-здраво, но основно, за да се засичат от металотърсачите)). Много са остри в началото, много са подходящи за нарязване на плодове и зеленчуци, не променят вкуса им и не прецакват витамините. Основни недостатъци - цената и ако се затъпят, на практика няма как да се заточат в домашни условия без специализирани инструменти (разбирай връщане на производителя примерно). Захабяването им става като всъщност се отчупват микропарченца от режещият ръб на острието (даже и при нормално използване (това не значи, че няма да изкарат поне година или две или даже повече...)). На достъпни цени съм виждал такива (но китайски) във веригите Кауфланд и Била.
П.П. И към "danaec" - готини ножчета ! Кажи нещо повече за тях ?
П.П. И към "danaec" - готини ножчета ! Кажи нещо повече за тях ?