• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pif4o - специалист
Да, и аз дето не разбирам толкова ми се стори достроявана, но не смеех да го твърдя. За цената- много е , имот в Пловдив или по скоро краен квартал които на времето си е било отделно село но сега си е кв. на града, аз съм живял там и си ми харесва достатъчно за да търся къща в него. Но ако ви кажа цената :-D 90 000 лева :) като човека каза че много бил свалил и повече нямало да сваля защото е почнал от 140 000 лева, ма то тва не значи че сега ми я дава на половин цена :mrgreen: както и да е, аз не съм нито сляп нито глупва да се нахвърля на такъв имот на тази цена и с тези нужди от ремонти, и съм го отписал от списъка. Аи да беше около 50 000 да го взема и за 30-40 още да я построя на ново ок, но така, да дам 90 и после още 30-40 че то за 120-130 има чисто нови построени, влизаш и не се занимаваш. Та така, благодаря Ви за мненията , търсенето продължава, но с ваша помощ научавам повече за огледите и вече не се оглеждам като лалугер :)
nikolovvd - майстор
Пази се и от нови къщи, в които влизаш и живееш!
Преди 6 месеца, семейство познати така се нанесоха в една къща пак в този ценови диапазон 120-140 хил. лв. и познай какво се получи. Сега събира пари за ремонт през следващото лято. Всичко вътре е от най-ниския ценови клас. Паркета (ламината) се е надраскал и скърца. В банята вече има отделили се плочки. Течове от тавана и от батерията в кухнята, един от котлоните на керамичния плот е отказал.
Както се казва - "Честито на печелившите!" и както ти бях писал, трябва ти някой голям зевзек на огледа.
ArturDent - Почти Безобиден
За тия кинти не си ли мислил за парцел и строителство?
Най добре за някое пълна съборетина и строителство...
Ако имаш нерви, де.
pif4o - специалист
Мислех да, в началото на темата :) ама бързо ми изпариха мерака колегите :) то си е и така де, прави са, говорих с няколко познати дето строиха и казаха че сметките им са излезнали много криви, и сега живетя на първи етаж и няма кинти да оправят горните :). Та затова се насочих към съборетини но не пък толкова скъпи е бати :) Инак парцелите са около 40 000 лв в раиона като става дума за 500-600-700 кв. От там на сетне към 30-40 груб строеж за 100 кв, и вече съм на 80, като добавим разправите с ВиК и Енерго за присъединяване, всички документи, архитекти, планове +време, ми трябват едни 100 за да започна, и докъдето стигнат. Общо взето не съм се отказал и от този план но е по назад в приоритетите. Новопостроена малко силно се изразих с това да се събуя и влезна, по скоро гледам груб строеж че от там на сетне да си го направя как си искам. При грубия поне се вижда с кви тухли е, как са ляти колони, не че им разбирам ама поне тея дето са добре си личат квото и да е, виждал съм кви ли не изгъзици даже и да не разбирам са си грозна гледка, личи си че някои се е учил :) И така, не бързам, не съм без покрив, и без това имот се купува де се вика един път за винаги, така че за сега време имам, особено докато ни е жив ползвателя :mrgreen: ще гледаме ще търсим ще преценяме, ще се съветвам с вас , за което искам още веднъж да ИСКРЕННО ДА ВИ БЛАГОДРЯ, за оказаната помощ. :partyman: :prayer:
VLADO66 - майстор
Конкретизирай си района на търсене-все някой може да помогне :wink:
pif4o - специалист
Конкретезиран е, Пловдив - Прослав :) Е, не съм се забил само там като кон с капаци, и без тва са малко обявите които излизат гледам на ред всичко в Пловдив, гледам и в близките околни села :) А някои ако може да помогне и с бригада за укрепване на каменни основи на къща да свирка :) Аз и темичка ще си пусна като му доиде времето ама да си кажа и тук.
bisermonov - специалист
Здравейте
И аз наскоро станах собственик на близо 3 декара имот в регулацията и като прегледах темата разбирам че някой ще ми каже къде точно в моя парцел да си построя къщичка, разбира се ще спазя тия метри от межди и тем подобни земя много? Та нали затова съм я купил имам идеи за разположение на къщурката за градина с зеленяшец, басеинче да си копна малко?
Аз лично не бих стягал стара къща пък и те повечето не са направени така както си представям там където бих живял. Имам познати където са минали по този път и всичките съжаляват защо не са започнали с багера бутай и всичко ново, а те бутат покрив правят покрив бутат прозорци правят прозорци къртят старо душаме правят ново, мазилки вътре изолация от вън двойна работа. А за новото строителство работата ми е такава че постоянно ходя по ново строителство, кооперации ох леле майко мила няма да коментирам. Най-добре се получава когато самия собственик си движи нещата е постоянно го боли главата но прежалваш се за 2-3г. иначе после ще те боли. Все пак живеем в България!
VLADO66 - майстор
Къде да си построиш къщичката ще ти каже главния архитект на общината като ти разпише визата за строеж която си му поискал. :wink:
bisermonov - специалист
VLADO66 написа:
Къде да си построиш къщичката ще ти каже главния архитект на общината като ти разпише визата за строеж която си му поискал. :wink:
Аиде стига бре! Все пак не е ли както си го представям не искам изгъзяци, харесал съм си едно ъгълче. Явно ще го питам :?
Последна промяна от bisermonov на съб окт 26, 2013 10:37 pm, променено общо 1 път.
pif4o - специалист
Е , ти ще му кажеш кое ъгълче си харесал пък тои ще каже може ли, ще има ли пречки и прочие.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Въпрос за парцел и строителство???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: