• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Това и друг път май сме го коментирали-при наличието на термоглави стайния термостат не омешва ли работата на модулацията като спира приоритетно горелката?
LazarGanev - "Велик майстор"
Всичко е въпрос на настройки на системата, но е вярно, че в много случаи си пречат. Аз не съм любител на термоглавите - монтирам по някоя-друга, ако системата е голяма. Стайния термостат дава много повече възможности за икономия. Особено за един апартамент да речем с 3-4 радиатора, които едва връзват минималната мощност на котела - а е изключил един радиатор, а се е дебалансирала системата :wink:
filmatoplo - майстор
Днес и аз запалих горелката :wink: , работи добре , ползвах пелети от Брезник , впечатления - след пущане на пелети в горелката се запалват за около 2-3 мин (сравнено с Фероли и Ватерланд малко по бавно , но това може и да е заради пелетите ) , друго- вентилатора работи почти с еднаква скорост по време на запалване и по време на работа , друго-при стоп вентилатора спира по рано -и в паничката остават да догарят пелети ,друго не се сещам :? :) .Най хубавото на горелката е че -само натискаш старт и готово , няма никакви настройки [-X :) .Горелката работи добре със стабилен пламък , в пепелника почти не падат не изгорели пелети , за 4 часа работа при теста -топлообменника си остана чист , шлака не се образува .
Ето малко снимки - с телефона са, за което се извинявам за лошото качество

Прикачен файл

Изображение0341.jpg

Прикачен файл

Изображение0340.jpg

Прикачен файл

Изображение0339.jpg

Прикачен файл

Изображение0338.jpg

Прикачен файл

Изображение0337.jpg
И още

Прикачен файл

Изображение0345.jpg

Прикачен файл

Изображение0346.jpg

Прикачен файл

Изображение0347.jpg

Прикачен файл

Изображение0348.jpg
filmatoplo - майстор
:) Той твоя като моя :wink: , утре може да цъкна някоя снимка :) .Може ли да се влезе в меню настройки на тази горелка :? .
Последна промяна от filmatoplo на пон окт 21, 2013 10:47 pm, променено общо 1 път.
Вижда се как си намалява мощността след 69*С.
filmatoplo - майстор
Горелката е доста тиха сравнена с Ватерланд ИВГ , също така не пуши , и няма прахоляк по горелката :wink: .Ей тъпия ми апарат не бачка , следващия път като отида на обекта ще снимам ,май батерии иска пущината :wink: .Лазаре -4 поколение по същия начин ли се пуска и работи.
filmatoplo - майстор
Сърбят ме ръцете да спретна още една , ама тук режат ли цепят дърва и не щат да чуят за пелети :? 600 лв са 10 кубика дърва нацепени и подредени у вас .
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
600 лв са 10 кубика дърва нацепени и подредени у вас .
За 600 лева на пелети се топлят колко, два месеца? Аз карам 5 месеца, и хамалогията изобщо не е толкова много, че да се откажа от дървата :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: