• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
prascho - майстор
Споделете опит. За горни шкафове стандартните панти за вратички ли са по-добрия вариант или новите "Авентос" механизми на Блум?
lokes - напреднал
prascho написа:
Споделете опит. За горни шкафове стандартните панти за вратички ли са по-добрия вариант или новите "Авентос" механизми на Блум?
Въпрос на глезотия , специално съм спорил с човек , който се опитваше да ме убеди , че механизмите за отваряне отдолу на горе били по практични , нито един довод не беше достатъчно силен за мен , че е по-интересно и показва , че си пръскал пари е ясно .Сега започвам 3-та кухня сам и ще си я работя с Блум панти за покрит кант , с добавката за плавно прибиране .
Но помисли за следното :
- някой по нисък от 1,50 трудно ще достига дръжката, за да затвори
- ако искаш шкафовете да са догоре , стандартните механизми повдигат вратата над нивото на шкафа и би опирала в тавана , тоест трябва да я мислиш колко аванс да и оставиш
- монтажа на авентоса е доста по-сложен , поне за мен така изглежда , със сигурност ако ползваш майстор това няма значение , освен колко ще поиска той .
prascho - майстор
Аз почаках Шадоул за оферта ама него никакъв го няма :). Ще действам с кухнята. До края на месеца искам да я поръчам. Междувременно се оглеждам и за техника. Дали ще паднат цените по коледно мога само да мечтая. В бг нещата не се случват като в белите страни.

Последно си мисля за горни шкафове догоре. По-добре да направя шкафчета на 700 /720мм/ отколкото на 600мм и едни 100мм, които да ми събират прах. Също така вече обмислям вариант от смесена кухня - врати от ПДЧ долу и МДФ горе да мина изцяло на ПДЧ. Един материал /може и два различни цвята/. Дали да има гланц малко се двоумя, но по-скоро без гланц. Нямам идея колко струва един Авентос пред стандарни панти. Може би е по-разумо да се заложи на странични панти с плавно затваряне пред Авентос. На всяка цена ми трябва хладилник, мивка и аспиратор за да знам какво ще поръчвам. Дали да има шкаф над хладилника или не. /185см или 200см/ Останалите два уреда могат да почакат. Материал по-скоро Егер. Но мострите варират драстично - от 70 до 130лв на лист.

Бива ме в сглобяването, но при кухня си изисква тънкости при разкроя и поръчката. Ако детайлите са готови и всички минификс сглобки са направени е лесно. То и за това си търся майстор.

П.П. При всички положение при собствен труд е хубаво да се заложи на качествени материали.

При вариант с горни шкафчета до тавана остават два-три въпроса:
1. Пространството от 1800-1850мм да се раздели на 4 части по около 450мм или на три части с врати по 600мм
2. дръжките в ъглите или по-средата е по-удачно
3. Отдолу е по-добре да са три чекмеджета или 4 по-малки

Прикачен файл

IMG_0395.JPG
prascho - майстор
Също така в една от темите чета, че не е хубаво да се поръчват ПДЧ плоскости /мебели/ през зимните месеци тъй като студът действа кофти при кантирането. Какво ще препоръчате? Да изчакам с поръчката до април ли?
lokes - напреднал
Тъй като съм само любител , както и ти , не искам да давам кой знае колко категорични съвети , по повечето ти въпроси - за разпределение на рафтове ,размер на врати и брой на чекмеджета , е въпрос на личен вкус и удобство на ползване .
За гледане , по-малкото е по приятно , за ползване - повечето .
Дизайнерите като чертаят и рисуват , все правят по-големи врати , ако може цялата кухня да е с две - една от горе и една отдолу.
60 см ще изглежда по-добре. Авентоса почва от около 200 лв най-простия мисля има и по 700-800 лв , там зависи колко е широк шкафа ,конкретен модел и т.н , някой по-вещ да се изкаже .
Аспиратора и хладилника , можеш да минеш и без тях в началото, като цяло са стандартни , както плота и фурната . Хладилниците са максимум 202 см , широчина си остави 65 см , че на някои модели вратите като се отварят измятат настрани , също е задължително да оставиш малко отгоре да диша поне 10-15 см
Аспираторите са 60 см или 90 см , ако ще го вграждаш и не си го правил преди , тогава задължително си купи аспиратора предварително , за да се подготвиш .
Лично предпочитам декоративните , за които просто се оставя въпросното място 60 или 90 см и се монтират в него.
За материала също ползвам Eger , както и в новата кухня която почвам сега . Много хора са ми го препоръчвали , включително майстори , дори и самия Shadowman :)
За кантовете и зимата , не мисля че е проблем ,сигурно има нещо вярно , но имай предвид , че масово кухни се правят есенно-зимно време , нито ще си първия , нито последния който е поръчвал по това време .
prascho - майстор
Моля за съвети относно 10 см до тавана. Необходими ли са в действителност за да "диша" мебелта. Както и да не се влияе от влажността на фурната, която отива на горе и се задържа в горните ъгли на стената. Задната стена е вътрешна нарочно с цел избягване на конденз.
prascho - майстор
Моля препоръчайте марка аспиратор за кухня. 20м3 е обема. Нямам идея колко мощен трябва да бъде аспиратора.

Също ако може ме насочете към производители на мивки. Стандартна неръждавейка/ емаилирана. Моделът ще си го избра сам.
lokes - напреднал
prascho написа:
Моля препоръчайте марка аспиратор за кухня. 20м3 е обема. Нямам идея колко мощен трябва да бъде аспиратора.

Също ако може ме насочете към производители на мивки. Стандартна неръждавейка/ емаилирана. Моделът ще си го избра сам.
Eurolux / Faber за мивките и аспираторите , не си купувай нищо Lino от тях , много Китайски са .
Аспиратора последно какъв тип се спря , модела зависи от това за под шкаф , за вграждане или декоративен . За 20 куб . не е необходимо нещо много силно , така че каквото си харесаш и 4-500 куб. в час са ок , не знам шума фактор ли е при теб , ако искаш да е тих и мощен , цената рязко се увеличава .
prascho - майстор
Аспираторът да е телескопичен под шкаф. Кухнята е обща с трапезарията, която е около 30м3. Държа да дърпа и по възможност по тих. Нещо среден клас.
colyo - специалист
Средния клас са си шумнички. Аз съм с Таурус 450м3...........не е като да не се омирисва кухнята и си е шумен. Наскоро ходих на гости при приятел с холокухня подобно на моята и сименс аспиратор 500 м3/ч - около 3000 лв......... доста по-тих е и пак се омирисва стаята.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: