• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
lov - майстор
Не ме разбирайте погрешно. Нужника си е нужник и кога се почне да се прави къща това е първото което се построява ако ще да е временен. Които е строил той си знае и това си е под подразбиране, но не биваше така да обръщате темата.
dadko - майстор
Човека говори за заградено място, засято с царевица. Какви басейни, какви барбекюта. Иска като ходи да я копае - да има къде да се облекчи... Като тръгне да си стои къща там- ще си направи и кенеф като хората. а на този етап- временна паянтова постройка.
Иначе- като пишат хора, които само си чешат клавиатурите, а в живота си и един кенеф не са сковали- ще се осират темите...
lov - майстор
+1

Дано се намеси модератор и да затрие глупостите.
BLUEPUPIL - майстор
Вадим Владимиров написа:
Как са снадени долната и горната греди? Само с метални планки ли?. И виждам, че болтовете или шпилките са много близо една до друга. Може да се сцепи гредата, минималното разстояние от болт-до болт е 20см. Предлагам ти да дублираш връзката с по-дълги греди, захванати странично на снадката. Иначе в големите строителни магазини се предлага лента за диагонални връзки.
Няма да са праиш на инджинер, щото вероятността да разплачеш или някоя връзка или някой сайбия е осезаема.
Kasap - специалист
"Как направихме темата на кенеф за няколко дни"
ProvideR - специалист
Много дъжд, много нещо и бяхме поспрели за няколко дни. Като цяло вече затворихме покрива, на снимките не се вижда, а и са с няколко дни по-стари. Сега мажем със старо масло дъските. След това ще се полага изолационен лист и върху него вече примерно нещо тип изола-петров (не държим да е от тази марка).

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
toolegittoquit - майстор
С какво смятате да облицовате вътре и дограма да слагате? Електро инсталацията ми е интересно как смятате да я прекарате? Според мен минимум армирана гофра ще ви трябва за кабелите. Другото, което си мисля е, че последните снимки показват къщата по-голяма, отколкото съм я възприел. Браво за начинанието, но смятам че ще имате много повече и доста по-скъпи довършителни работи.
briko - специалист
Мммм, да. И според мен, евтиното беше до тук, от сега на татък - ВиК, Ел, вата, картон или нещо друго, прозорци и покрив. До втория етаж ще се стига с външна или вътрешна стълба, че нещо нямам търпение ?

Успех! :)
ProvideR - специалист
Кабели и тръби за ВИК имаме. Стълби ще има вътрешни, които ще се прибират към тавана. Прозорци също ще има, ама те са най-накрая.
Вътрешната изолация ще бъде с вата като в ниската част на къщата ще е стъклена, а по-нагоре каменна.
Запечатване с ОСБ панели или с гипсокартон. Както дойде :)
bulhomes2 - майстор
Бе май не са баш "няколко часа", а?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Как вдигнахме къща за няколко часа :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: