• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sofeto88 - напреднал
Large написа:
sofeto88 написа:
Течове имал ли си с тези тръби? Самоделка мисля че мога да направя при някой стругар не е проблем...
Цялата тая работа я написах, да ти кажа че мога да ти дам под наем моята машинка, за седмица, защото на мен няма да ми се отвори възможност да я ползвам скоро.

Ом...
Благодаря за подробната информация, ако толкова закъсам за начуквачката ще те помоля да ми я пратиш а аз ще ти пратя някакво капаро за да си спокоен че няма да я присвоя , все пак съм потребител от скоро на форума и разбирам ако хората ми нямат доверие все още, интересува ме също размера на тръбата, в магазините тук масово я водят цолова 1/2. а в интернет има и милиметрична 16мм ? явно имат някаква разлика в размерите, кой е по популярен и ти с коя работиш?
Последна промяна от sofeto88 на пет мар 11, 2016 8:53 pm, променено общо 1 път.
sofeto88 - напреднал
Фитилчо написа:
Благодаря на колегата, че го сподели, добре е направено определено - няма и 120 кинта , намерих го
Ще заупувам едно :-D
Освен това ще се избие бързо, защото човек може да си прави меки връзки, вместо онези боклуци, които продават за да се наводниш, докато те няма като се спука тоя боклук от мъркуч :-D

Това, че гофрето е с по-голямо съпротивление, проблем ли е?
Как е по добре, с Гофре неръждаемо или с Медни тръби?
Къде го намери, мен също ми се върти тоя въпрос със съпротивлението на гофрето?
sofeto88 - напреднал
lov написа:
sofeto88 написа:
lov написа:
Да така става но на меки тръби. Тези които се намират по нашия пазар в момента са доста по твърдички. Лично впечатление все пак.

Разгеле намерих едно упътване как се работи с такава.
http://enb
С какъв размер гофрирана тръба си?
Последна промяна от sofeto88 на пет мар 11, 2016 8:54 pm, променено общо 1 път.
lov - майстор
sofeto88 написа:
...................................................
Но пробвай все пак да вземеш на заем ако ще е за няколко връзки в место да си правиш. Аз ползвам тук при мен от един магазин дето предлагат такава тръба и такава услуга. Вземам я за неделята щото не работят или късно вечерта и на сутринта им я връщам. А ако са оразмерени точно и отрязани тръбите 10-на гайки се слагат за 15 минути
С какъв размер гофрирана тръба си?[/quote]

Писах по на горе че соларите са ми с първите внасяни у нас РЕХ- ви тръби и още карат.
А за гофрето правих едно мое парно на скоро и там ми се наложи да правя доста прехвърляния с такава тръба но 1'' защото системата е доста сложна, а и от врене на време и пипам тук там не само солари и ВиК и тръбичките са доста удобни за тая цел :)

А като почнахте за ефективността и разположенето на панелите тъкмо си платих сметката за газта .Копнах го директно от плащането.

10.03.2016 ПРИРОДЕН ГАЗ АБ.N. 550000...... З.Л.:И...... СТ....В ПРИРОДЕН ГАЗ ОВЕРГАЗ BG57STSA9300000хххххххх 6.46 лв.
А ето и за предните два месеца
07.01.2016 ПРИРОДЕН ГАЗ АБ.N. 550000...... З.Л.:И...... СТ....В ПРИРОДЕН ГАЗ ОВЕРГАЗ BG57STSA9300000ххххххххх 11.18 лв.
07.02.2016 ПРИРОДЕН ГАЗ АБ.N. 550000....... З.Л.:И...... СТ....В ПРИРОДЕН ГАЗ ОВЕРГАЗ BG57STSA9300000ххххххххх 17.99 лв.

Да се има и в предвид че имам и такса достъп към газовата мрежа Към то три лева в тая сметка не помня колко точно.
Подгряването на ток на бойлера не е включвано с години. Почти може да се приеме че за готвене не е ползвано много защото избягвам пърженото в менюто. Фурната е на ток. А и не се храним много в къщи. Съдоимиалната и тя дърпа малко топла вода но може да се каже че е нищожно. Та даже не трябва да го слагаме в сметките
И за незапознатите с моята система. Газовия бойлер има соларен режим и ако температурата на водата е ниска я доподгрява до зададената температура. Тоест като врътна крана не ми пука от де се загрява.
Банята не я икономисвам и средния ми разход надвишава 10 кубика на месец. :)
:partyman:
sofeto88 - напреднал
Фитилчо написа:
В Ибей разбира се. :)
аз го намерих на 38$ ама са няколко модела искаш ли линк
sofeto88 - напреднал
lov написа:
sofeto88 написа:
...................................................

ИРОДЕН ГАЗ АБ.N. 550000...... З.Л.:И...... СТ....В ПРИРОДЕН ГАЗ ОВЕРГАЗ BG57STSA9300000ххххххххх 11.18 лв.
07.02.2016 ПРИРОДЕН ГАЗ АБ.N. 550000....... З.Л.:И...... СТ....В ПРИРОДЕН ГАЗ ОВЕРГАЗ BG57STSA9300000ххххххххх 17.99 лв.

Да се има
:partyman:
Добре си го измислил :idea:
Последна промяна от sofeto88 на пет мар 11, 2016 8:54 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
sofeto88 написа:
Фитилчо написа:
В Ибей разбира се. :)
аз го намерих на 38$ ама са няколко модела искаш ли линк
Аз на 55 с 15 шипинг. Я метни линка.Благодаря
radius - майстор
Sofeto, стига си цитирал дълги постове, че темата стана ебаси локума.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Помощ за изработка на соларна система за топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: