• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Никела притежава магнитни свойства, но в твърд разтвор с хром тези свойства може да изчезнат напълно /качествена аустенитна неръждаема стомана/ или да останат неразтворени карбиди по повърхноста /тогава магнита лови слабо неръждавейката/. Това зависи от металургичния процес, фазата на застиване и контрола.
Най-просто казано стомана 304 се води "обикновенна неръждавейка", още се използва така като термин. Или "основна"....с добавянето на други легиращи елементи към нея се получават други стомани с различни свойства.
agj - майстор
gogo7777 написа:
Още в началоhто съм писал за това. :)
За какво си писал ?Няколко поспа по нагоре ставаше дума за неръждавейка без никел?
gogo7777 - майстор
Има неръждавейка без грам никел в състава......какво всъщност питаш?
А кои са без никел , я ни разкажи че на мен лично ми е много интересно.
Hoвoceлckи - майстор
kvd74 написа:
Казвайте спешно, защото имам купувач за листите, да не ми отидат на хал. И защо се правят прибори за за храна и подобни неща, след като никела е алерген и канцероген?
1. Как смяташ да загряваш материала - вътрешно с ел. нагревател или външно с огън? Питам, защото неръждавейката е с лоши термопроводящи свойства, което е причина за загаряне на джибрата, поради локално прегряване (особено на газ).
2. Количествата ракия, които евентуално изобщо ще извариш, са доста по-вредни за организма, сами по себеси. Какво тук биха значили още някакво нищожно количество отрови ... :-D :partyman:
kvd74 - специалист
С дърва го правя, а това за вредата от некачественият алкохол е друга тема.
Hoвoceлckи - майстор
Има голяма вероятност да ти загаря, особено по-гъста каша. Имам такъв, но е на водна баня. Там има други усложнения ...
gogo7777 - майстор
защото неръждавейката е с лоши термопроводящи свойства,
Искаш да кажеш по-лоши от колкото на медта, инак не са лоши термопроводящите свойства на неръждавейката :wink:
agj - майстор
Hoвoceлckи написа:
Има голяма вероятност да ти загаря, особено по-гъста каша. Имам такъв, но е на водна баня. Там има други усложнения ...
А нали ...
Количествата ракия, които евентуално изобщо ще извариш, са доста по-вредни за организма, сами по себеси.
..защо тогава ползваш такъв казан :?:
Последна промяна от agj на чет май 12, 2016 6:41 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
gogo7777 написа:
защото неръждавейката е с лоши термопроводящи свойства,
Искаш да кажеш по-лоши от колкото на медта, инак не са лоши термопроводящите свойства на неръждавейката :wink:
Хич даже на са добри!Коефициента на топлопроводимост на неръждавейката е един от най ниските.
Тошко - напреднал
Hoвoceлckи написа:
kvd74 написа:
Казвайте спешно, защото имам купувач за листите, да не ми отидат на хал. И защо се правят прибори за за храна и подобни неща, след като никела е алерген и канцероген?

1. Как смяташ да загряваш материала - вътрешно с ел. нагревател или външно с огън? Питам, защото неръждавейката е с лоши термопроводящи свойства, което е причина за загаряне на джибрата, поради локално прегряване (особено на газ).
2. Количествата ракия, които евентуално изобщо ще извариш, са доста по-вредни за организма, сами по себеси. Какво тук биха значили още някакво нищожно количество отрови ... :-D :partyman:
Неръждаевейката няма по лоша топлопроводимост, има много по ниска такава от медта, и точно поради това си свойство казан с неръждаемо дъно загаря по трудно от медно.
А качеството на ракията, която ще дестилира, зависи в много по- голяма степен от предварителната подготовка и правилно протекли ферментационни процеси на материала-джибрето, но и това е доста дълга тема.
А за никела, същата работа като тефлона. Прикриване на истината, масирана реклама и милиарди печалби. Никой въобще не го е грижа за твоето здраве, печалбата над всичко.
Kvd74, не се притеснявай, че казана ти ще бъде дори и на 100% от неръждавейка, ако не си алергичен към никела. Има начини да вкараме мед при самия процес на изваряване, така че да имаш вечен казан с качества на меден. Провери колко ще ти струва труда и заварките по направата на целия казан, и колко готов такъв, и сам си преценявай.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Заваряване на инокс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: