• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 36
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
те това ме интересува приятелю ,дасе игнорира ЮПС #-o
Вичи - специалист
Най-голямото предимство на слънчогледовите пелети е, че задържат сравнително ниски цените на дървесните.
markoscbr - специалист
Tрифоне ти каза че си на пилети , с какъв умисъл си направил този байпас да разбирам ли че слагаш и дръвца когато ти изпаднат на добра цена,от колко време ти работи така системата ,друго което искам да те питам грешно ли е ако направя байпаса хоризонтални къси по посока на водата а ти си го направил с вертикални къси,тоест водата се качва нагоре и тогава минава през помпата или и в двата случия става въпрос на място благодаря #-o
Клапата, всъщност, я поставих с напълно погрешен умисъл. Просто няма нужда от нея, защото системата не е правена за гравитачна работа. Инженерчето дето ми подвързва чудесията ми го каза, ама аз съм упорит,хаха.
Това ,което се вижда е съвсем правилно направено, като наклони, диаметри и арматура, но само в частта до буфера. Котелът се разтоварва гравитачно без проблем. Да, ама ако вече буфера е пълен с градуси и тъкмо съм напълнил и котела с дърва......няма къде повече да отдава, щото нагоре нито наклони, нито диаметри са спазвани за естествена циркулация.
Два пълни сезона на пелети и около месец на дърва преди туй.
Ако все пак решиш да слагаш жабка, слагаш помпата на байпас, както е на снимката, щото на нея не и пречат толкова чупки-кривки да си дърпа, а ЕЦ по път с най малко съпротивление.
Диаметрите, по спомен, ф28 около помпата и ф42 останалото между котел-буфер.
markoscbr - специалист
Разбрах те Трифоне, а може ли да монтирам байпаса легнал а не така както по твоя начин това ме интересува или въпрос на място, дано си ме разбрал какво имам в предвид #-o
Сякак може. Спаред мен, така е най правилно, естествената циркулация да е с най малко чупки и кривки, а помпата с джаджите, където има как.
Ако ще го прави майстор, той знае, може и в на кучето тъмното място да събере чарколяка.
markoscbr - специалист
Аз съм майстора приятел , събирал съм доста информация от форума и съм питал хора , аз правата към котела няма да и правя чупки но мисля само на 90 градуса да сложа байпаса от твоето изпълнение :yawinkle: и остава да извикам хората да направят настройки само на горелката
kalin72 - майстор
Кога е оптималното време за купуване на слънчогледови пелети? Гледам, в момента Приста Комерс ги дават на 185 лева/тон. Дали е добре да се изчака след прибирането на слънчогледа? Чудя се 6 тона дали ще ме оправят, след като тази зима изгорих почти 6 тона дървесни.
gnt69 - майстор
kalin72 написа:
Кога е оптималното време за купуване на слънчогледови пелети? Гледам, в момента Приста Комерс ги дават на 185 лева/тон. Дали е добре да се изчака след прибирането на слънчогледа? Чудя се 6 тона дали ще ме оправят, след като тази зима изгорих почти 6 тона дървесни.
От сега до края на юли началото на август. Към края на август всички се сещат че идва зима и се увеличава драстично търсенето. :partyman:
markoscbr - специалист
Калинчо, нали не си мислиш че хората които ги продават имат 100кв,място ,и трябва да намалят цената за да им се изпразни склада и пак да го напълнят , няма такова нещо те имат декари място за стотици левове така че и да има някакво намаление то ще е частично и най вероятно докато разберем намалението ще е свършило,така че на това не се надявай според мен имаш ли събрани кинти купувай си , дойдат ли чувалчетата в къщи от това по голяма далавера няма , според мен юли-август трябва да се зарежда, :yawinkle:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 36

Тема "слънчогледови пелети предимства и недостатъци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: