• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
пет авг 21, 2020 2:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
Лелеее, ще се изтрепете с тия кабеляци бе!
На устройството ако му "втвърдя" швепсела- гаранцията пада.
Ако го отворя, че да видя (!!!) кое му е "фазовата" жица- пада.
Устройството се продава с щепсъл, който можеш да включиш както ти падне.
Платката на пелетната горелка си има обозначени L и N, но също се продава със захранващ кабел който завършва с.....швепсел, който може да си боднеш както си искаш. Да , при обръщане на захранващият кабел, фазата на изхода също се обръща. Свързването на помпата може да пообърка нещата.
Работата на акумулатор не определя на коя жица да е фазата, но ти няма и да разбереш, Веси.
Веси, видя ли газовият ми котел как е захранен електрически? Ако си пропуснал, погледни пак! Него го е свързвал инженер.
С тези "твърди" връзки и Г образни джаджи, само се замазват грешки по инсталацията.
.....ноооооо.........важното е да не тресе!
Всички уреди можеш да им въртиш поляритета както ти падне но при UPS-са се получават хармоници които пречат на уредите които са включени през него...
Повече от 10 UPS-са съм вързал у наща фирма със твърда връзка по 10 kW е да те идват без кабели...
Но и на по малките им режа щепселите и ги вържа по цвят без да ги отварям - гарнцията не отпада... :?
Газовия котел се върже със отделен предпазител ако няма такъв се слага близо до него 1 предпазител 10/16А в кутийка...
pechkata - специалист
ср авг 19, 2020 9:31 pmТрифон П.Трифонов написа:

Имам и необясним за мен инцидент с включване на интелигентно зарядно на изхода на ЮПС. Нямах контакт наблизо. Чудесията светна размяна полюси на акумулатор, а при издърпване на щепсъла на зарядното- гръмна.
когато устройството се използва при консуматори с капацитивен товар, избраната мощност трябва да е с от 5 до 10 пъти по-голяма от консумираната мощност на товара! (импулсни зарядни устройства, LED драйвери, импулсни захранвания и др.).
Ето го и моя онзи ден дойде...

Прикачен файл

ST830025.JPG

Прикачен файл

ST830024.JPG
ST830024.JPG (114.6 KиБ) Видяна 770 пъти

Прикачен файл

ST830023.JPG
ST830023.JPG (107.23 KиБ) Видяна 770 пъти

Прикачен файл

ST830021.JPG
pechkata - специалист
:-D
Последна промяна от pechkata на съб ное 14, 2020 9:26 pm, променено общо 2 пъти.
Браво! Инак, ниско е при вас. Тук от 224-5 по ниско не съм виждал.
Преди Aвера как се държеше горелката? Да не би да цапаше свещи или чукчето нагаря?
Направи една проба на акумулатори и гледай какво се случва с напрежението!
pechkata - специалист
Последна промяна от pechkata на съб ное 14, 2020 9:26 pm, променено общо 1 път.
съб ное 14, 2020 6:28 pmpechkata написа:
На 220 в. като прибавим 20/30 волта - колко стават ниско ли ти се струват... :?
През 5 къщи е Трафото на ЧЕЗ...
Това на снимката е след AVR-а ...
На UPS варира 228/230 волта - получава се разлика от около 10 в. ...
Гледам на едната снимка 216 волта. Не е много зле, но си е ниско, въпреки че Трифото ти е на близо.
pechkata - специалист
Последна промяна от pechkata на съб ное 14, 2020 9:27 pm, променено общо 1 път.
съб ное 14, 2020 6:43 pmpechkata написа:
:partyman: :prayer: :shock: :?
Печоряга, където и да ти е снимката, при 230 волта стандарт, след всичките АВери мавери, 216 ли трябва да е?
Не че е фатално де. При мен, на мрежа си прехвърля колкото е мрежата. Не съм виждал какво се случва ако падне с 10% примерно- 205-210 волта някъде.
Прехвърли ли на акумулатори, стреми се да поддържа 230. Наблюдавал съм го и е документирано. Смятах да качвам, че да се види от всички, но има много професори вече, та си остава за собствена консумация.
pechkata - специалист
Последна промяна от pechkata на съб ное 14, 2020 9:27 pm, променено общо 1 път.
"В електроразпределителната мрежа в Европа за домакински нужди тече еднофазен променлив ток с честота 50 Hz и напрежение 230 V".
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1 ... 0%BE%D0%BA
Странно, че все още се предлагат уреди на 220, а за теб съм останал с впечатление, че ги чаткаш тея работи. Изненадан съм, че си купил такава джаджа.
Пак повтарям- в норма е, малко над 4% под нея. Важното е че поддържа ниво и дано е някаква защита, че на познати им гръмна АВера.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Greyko горелка и избор на On-line UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: