нед фев 07, 2021 11:40 pmEvgeniy написа: Здрвей Наско,Привет Евгений,
За мен вентилатор над 48 (на 3) е неразбираем. Или трябва да имаш много калпав комин или много калпави пелети.
Може да направиш втората (или първата) степен на мощност равна на загубите - около 10 кВ. Тогава няма непрекъснето да шари между ралични степени и да има загуби от прехода.
Благодаря за съвета (за мощността). От прочетеното до сега на няколко пъти ми се въртеше подобна мисъл, но да си призная все още не съм посмял да пробвам.
За вентилатора - ами нямам никаква идея. След като сложих датчика на изгорелите газове (което само по себе си не значи нищо, но поне е ориентир) ги наблюдавам и поне като температура ми се струва добре. Не знам дали губя топло през комина. Още повече след като сложих и почистващият механизъм градусите паднаха.
През идният месец може би ще си ходим пак и трябва да монтирам една по-дълга сонда за изгорелите газове, тогава може и да си поиграя с настройките на вентилатора, въпреки че за сега (да чукна на дърво) работи много добре и не е дефектирала (след смяната на вентилатора и контролера).
Поздрави и спокойна вечер,
Атанас