• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп - майстор
вт яну 12, 2021 6:52 pmЧираче написа:
СПРИ отливането на бетона. Армирането е грешно. И изгони майсторите.
+ 1 към мнението.
Това не е армировка, това не са майстори, а мърлячи, които само гледат да си вземат парите. След тях потоп.
Ако са майстори и имат опит ще ти кажат:
- чорбаджи, така не се прави, предлагаме да направим това и това за да стане като хората.
Чираче - майстор
вт яну 12, 2021 7:12 pmschuldiner написа:
Ако въпросната плоча се разглежда като подложен бетон е добре.
Няма как да се съглася с такава констатация. Въобще не е добре. И не е подложен бетон, а плоча. С такава армировка ще кънти на кухо, и ще се спука в краищата.
nikolov333 - майстор
Според мене трябват усилители по края, а и основата отдоло е трагедия.

Прикачен файл

IMG_20210109_050440.jpg

Прикачен файл

IMG_20210109_050307.jpg

Прикачен файл

IMG_20210112_192742.jpg

Прикачен файл

IMG_20210112_192836.jpg

Прикачен файл

IMG_20210112_192755.jpg
Чираче - майстор
вт яну 12, 2021 7:31 pmnikolov333 написа:
Според мене трябват усилители по края, а и основата отдоло е трагедия.
Това казвам и аз. Доста хора икономисват няколко кубика бетон и правилна армировка, и после цял живот съжаляват за това. Къща се стои веднъж......
schuldiner - майстор
Съгласихме се, струва ми се, че ивиците са задоволителни. Ще носят стените, а заедно с централната колона и покрива. Кое в проекта, който не сме виждали, ви кара да мислите, че подът трябва да е плоча? Ами ако е гредоред с дюшеме?
И nikolov забеляза, че са еднакво мърлячи, като навсякъде. В петък ходих да нагледам отливане на втора плоча на покрив, дето ме чака напролет. Не искаха да вибрират, не искаха да пердашат, не искаха да покриват, въпреки че запръска... На другия ден със собственика покрихме с найлон и затиснахме с чували с пясък, че вятърът беше ужас - отне към половин час и двайсетина лв. Тук едва ли ще падне много под нулата, няма да завиваме да я топлим. Но поне наплаших чорбаджията да не ги пуска да декофрират преди март. На майсторите им беше проблем и времето за повърхностна обработка, и задържането на кофража, щото имаха същия ден още една плоча и още доста през следващия месец - много са заети.
nikolov333 - майстор
Няма да е гредоред със сигурност, понеже се говори за 5см фибран и замазка отгоре, а от другата тема знам, че няма и височина вътрешно светло ще е 2 и 50.. 3см фибран под плочата ще е 250-300лв максимум, а 6-7м3 фракция 0-4мм за 10-12см под нея ще са 200лв с трамбовката. Мрежата е тънка според мен а усилителите не правят пари.. С две думи около 1000лв икономия има в цялото упражнение..
Последна промяна от nikolov333 на вт яну 12, 2021 8:04 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
вт яну 12, 2021 7:45 pmschuldiner написа:
Кое в проекта, който не сме виждали, ви кара да мислите, че подът трябва да е плоча? Ами ако е гредоред с дюшеме?
Ми аз проект не видях, но ако сте чели темата ВНИМАТЕЛНО ще разберете че върху плочата има 5 см фибран и замазка:-))))))))))
Pipo71987 - специалист
Не съм капацитет ама по въпроса с армировката не ми се струва,че е удачно да е така и съм сигурен че няма как така да е по проект.Също искам да се възползвам по темата и да попитам хората които са правили или са наясно с какъв материал се запълва фондамента до кота нула.При мен ще е 160см изкоп като кота 0 ми е на 40см над терена.Та въпросът ми е всичкият насип ли трябва да е филц или баластра(което като кубици при мен е огромно количество10х10м на 1.6 дълбоко)или последният слой от 30-40 см трябва да е с филц или баластра трамбован,разбира се!!!Благодаря на всички а на авторът на темата бих казал или посъветвал-контролирай си строителите до Колката можеш колега,че все пак даваш една чанта пари и да ти развалят къщата защото бързат да си вземат парите не е редно.Успех
nikolov333 - майстор
Ако нямаш мазе виж моята тема viewtopic.php?f=47&t=61892&start=160#p1038677 Технологията е без кофражна с оставащ фибран и водоплътен бетон по мой "патент".. Масовия изкоп е изгоден за изпълнителя, но не и за теб.. :idea:
schuldiner - майстор
вт яну 12, 2021 7:58 pmшоп написа:
вт яну 12, 2021 7:45 pmschuldiner написа:
Кое в проекта, който не сме виждали, ви кара да мислите, че подът трябва да е плоча? Ами ако е гредоред с дюшеме?
Ми аз проект не видях, но ако сте чели темата ВНИМАТЕЛНО ще разберете че върху плочата има 5 см фибран и замазка:-))))))))))
И как точно 5 см фибран със замазка елиминира гредореда? Или сухия под, за който първо попитах?

Пс. Ясно, и аз виждам, че това не е плоча, ама оставете на колегата някаква надежда. След 10 отрицателни мнения едно, че не е неспасяемо не пречи.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21

Тема "Старчески дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: