• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
chapara - майстор
Измиване на ръцете, но 2/3 от отговора е истонския, че се предполага не натискане на картона. Зависи как си попитал, но ми звучи като ,,тако и вако'', конфликти да нямаш. За мен за пореден път ше кажа, картонджиите са прави. Дано не са шпакловали началнте, защото може да са ти сложили ,,шапката''.
Жив и здрав👍
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Чета го, че по книга така, но практически не бих.
Много ми хареса предполага се, че няма да се натиска картона на тавана...
Ма хич, ма то валяци, ма то дупки за лунички... Глупости на търкалета
Но, таванът ти е готов. Аз картони нямам пък и нищо не ми е гладко. Хора разни
С радост да си живеете, това са бели кахъри :-) Склонна съм към една лека софра с всички участници, за изглаждане ...
MamaMy - майстор
Аз и на тежка софра съм склонен кака :lol: . Кога Весо ни събира на Ливадето къде се бехте покрили всички? Тогава се видя кои сме сериозните тук. Документирано е всичко много подробно. Дори имаше изтекли кадри от срещата, но не бяха много компрометиращи. :razz:

В тази поредна тема по пишкомерене само аз съм присъствал. Явно другите не са дошли защото не са имали какво да представят за измерването :lol: .
chapara - майстор
вт фев 03, 2026 5:54 amn_a написа:
Чета го, че по книга така, но практически не бих.
Много ми хареса предполага се, че няма да се натиска картона на тавана...
Ма хич, ма то валяци, ма то дупки за лунички... Глупости на търкалета
Но, таванът ти е готов. Аз картони нямам пък и нищо не ми е гладко. Хора разни
С радост да си живеете, това са бели кахъри :-) Склонна съм към една лека софра с всички участници, за изглаждане ...
Кака, предстсвяш си нещата по различен начин.
За мечета, дупки и др. не става въпрос, това е минимално натоварвне на конструкцията и картона, пренебрежимо. Става дума за натоварване от горна страна в случай на гредоред. В моето жилище, с такива тавани имаше земетресението от Перник, 5,8 Рихтер, мислех че живота свършва, а съм преживял не едно и две и не само в Бг. Ами няма и грам спукано🤐
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт фев 03, 2026 9:52 pmMamaMy написа:
Аз и на тежка софра съм склонен кака :lol: . Кога Весо ни събира на Ливадето къде се бехте покрили всички? Тогава се видя кои сме сериозните тук. Документирано е всичко много подробно. Дори имаше изтекли кадри от срещата, но не бяха много компрометиращи. :razz:

В тази поредна тема по пишкомерене само аз съм присъствал. Явно другите не са дошли защото не са имали какво да представят за измерването :lol: .
Имах предвид инвеститора и майсторите му.

Аз че нямам пишка за мерене, ми и съм тотален интроверт. Нищо полезно и приятно не виждам в служебни и форумни софри. Може би и съм житейски обременена от твърде много софри... Инак, съм разглеждала снимките от Велика Софийска Среща, преди сто лета... Пак е било трима говорят, десетина мълчат, двама се подсмихват, един мърмори...
stefanjor - специалист
ср фев 04, 2026 11:09 amn_a написа:
.. Пак е било трима говорят, десетина мълчат, двама се подсмихват, един мърмори...
Точно, като във форума :cool:
Но предвид последните теми, където пишкомеренето преобладава, то една такава среща може да подобри атмосферата във форума :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср фев 04, 2026 11:17 amstefanjor написа:
ср фев 04, 2026 11:09 amn_a написа:
.. Пак е било трима говорят, десетина мълчат, двама се подсмихват, един мърмори...
Точно, като във форума :cool:
Но предвид последните теми, където пишкомеренето преобладава, то една такава среща може да подобри атмосферата във форума :partyman:
Теоретически, помага, но практически, коя ишка ще събере нужните ишки на едно място...
SLX - помощник
Генерално изпуснах нишката.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср фев 04, 2026 11:33 amSLX написа:
Казах, да направиш символична софра за майсторите си, да се изгладят отношенията. Нали пак ще ти работят... Инак, по тавана ти, нищо ново, а и свирен мачът
SLX - помощник
ср фев 04, 2026 11:40 amn_a написа:
ср фев 04, 2026 11:33 amSLX написа:
Казах, да направиш символична софра за майсторите си, да се изгладят отношенията. Нали пак ще ти работят... Инак, по тавана ти, нищо ново, а и свирен мачът
Проясни се, мерси. Не знам дали ще ми работят пак. Чисто статистически в темата следва, че по- прави са шпакловчиците. Спирам да разсъждавам, защото картонаджиите имат гаранционна отговорност, която вероятно няма да се наложи да търся.
Благодаря за мненията на всички.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Правилно ли е поставен този гиспокартон на тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: