Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Датчика за температурата на водата в котела е по дългия червен или кафяв ,свързва се на платката на буква -В .по късия черен е датчика за Бгв и се свързва на платката с букви WH .
VLADO66 - майстор
Мерси, утре ще се боря. :)
filmatoplo - майстор
Вече знам че няма да умрем от студ .
Днес ще правя замерване в спалнята - там може да е по студено вечер .[/quote]

Сега меря температурата в спалнята точно 19 градуса ,ами с 51 гр вода толкова топли радиатора .И с дърва не беше повече .Утре ще пиша колко е сутринта я 15 ,я 16 . :lol:
kalin72 - майстор
Сега се чудя върху едно нещо....бойлера ми е вързан към термостат, който включва/изключва по температура на котела, не от горлеката. Та, чудя се дали така е по-добре откъм разход на гориво или да вържа бойлера към горелката? е ми пречи особено да чакам да тръгне горелката според стайния термостат...ама да питам все пак :)
gnt69 - майстор
kalin72 написа:
Сега се чудя върху едно нещо....бойлера ми е вързан към термостат, който включва/изключва по температура на котела, не от горлеката. Та, чудя се дали така е по-добре откъм разход на гориво или да вържа бойлера към горелката? е ми пречи особено да чакам да тръгне горелката според стайния термостат...ама да питам все пак :)
Ако го вържеш към котела като изкомандва стайния че е стоплило помпа отопление спира да работи но горелката продължава до достигане на зададената температура. И аз бях така но много тегава системата много тромава . Сега съм му вързал помпата през помпа отопление и един контактен термостат и работи до достигане на зададената температура. А котела работи само на отопление. Май не обясних много добре ама ако не е ясно пиши.
Колко е номиналната мощност на горелка Грейко РВ20. :partyman:
VLADO66 - майстор
На мен сега помпа отопление ми е на контактен термостат и се чудя дали да я командва горелката.Какви са плюсовете и минусите?
gnt69 - майстор
Горелката я командва перфектно, като кажеш 60 градуса ще тръгне на 60. Тез контактните са едно към гьотере + - 5-10 градуса. Горелката командва помпа отопление както трябва. :partyman:
kalin72 - майстор
Ясно ми стана :) Ще оставя положението както си е, горелката да работи само на отопление.
Miro4774 - специалист
И аз мислех да направя стайният да управлява помпата ама не знам дали ще има ефект някой пробвал ли е ?
DimitarD - специалист
Miro4774 написа:
И аз мислех да направя стайният да управлява помпата ама не знам дали ще има ефект някой пробвал ли е ?
Миналия сезон бях по този начин.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: