• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 83
Всичко за дърводелството
Георги Иванов(алцек) - специалист
mitko64 вече 8 месеца откакто съм си купил въпросния JET и почти всеки ден го ползвам.Не съм смятал колко дърво е минало през него,вече се усещаше че се понатоварва мотора и днес смених за първи път ножовете и сега е песен. Смяната става много лесно със приспособлението което е към щрайхмуса,просто за 15-20 мин. със размотаването и почистването на вала и ножодържача.За моите нужди е перфектна машина,но всеки си преценява.
Понеже имах запитване от колега за приспособлението за монтаж на ножовете качвам снимки .

Изображение

Изображение

Изображение
пишман_майстор - майстор
Много наподобява този джет на една моя машинка Ryobi ETP1531AK. Дори и инструмента за нагласяне на ножа е едно към едно. Като чета май и ножовете са абс. същите
Фитилчо - майстор
И също струват майка си и баща си и също не могат да се точат(в бг май могат един път). Като цяло тази конструкция не си заслужава парите в никакъв случай според мен, особено заради повечевто вибрации и прекалено скъпиуте ножове еднодневки.
Мойте 2 стотинки по темата.
пишман_майстор - майстор
Прав си. Имам три комплекта , като двата вече са точени един път . Имат едни "заместители" , но ще трябва да поровя малко. Ценово излизаха някъде към половината цена , искана от джет.
Фитилчо - майстор
Няма как(според мен) тия умрели ламаринки да струвад над 100 лева ! И всички им искат по толкова пари...Девалт, Макита, всички...
В същото време едни нормални HSS ножове, които могат да се заточват многократно струват малко по малко ...

По логиката - Като нЕма нищо, ядеме сичко - тия машинки спасяват положението . И аз си мислех, че е супер и тнт, всъшност според мен са пълен ташак, контрукцията и тя е ташаклийска и изобщо има много какво да се желае от тях. :)
Имам един познат който е много "компетентен" по въпроса със дървообработващите машини.Когато си купих JET-а ми се присмя че било боклук.И понеже боготвори Германците си купи ето това,ново с гаранция.

Изображение

Ходих да го видя след около месец и о изненада,подложил едно парче от кухненски плот отдолу на щрайхмуса,уж за по-добро преплъзване на материала.Говорих след това и със сина му и разбрах истината,отклонение от един мм. от едната страна.Попитах сина му защо не направят рекламация и отговора беше че правели нов пчелин за него и машината им трябвала за кошерите и рамките,като свършели тогава.Но понеже е негова машината и е германска е най-хубавата,ако същата машина при същите условия беше в мен щеше да е тенеке и тнт.
А аз от моето тенеке съм си много доволен,вече си върна парите,а още не му е изтекла и година от гаранцията.Не можем всички да имаме профи машините като на Фитилчо,но как беше-"На сиромах човек и половин п....ца му стига".Не робувам на марки и други глупости,щом ми върши работа значи става,и с Трабант съм ходил на работа и с Мерцедес съм ходил също,и какво от това?Все на работа отивах по един и същи път.
Фитилчо - майстор
Колко пари струваше Джет-а ти? 900 ли?
Stefan2000 - специалист
При тези машинки, най-много ме притеснява маста(теглото) им.
Затова и попитах колегата, що за талпи е рендсвал.
Моят щрайхмус е малко по-голям, от сорта на Рачо Ковача.
До момента пусках 4 метрови дъски, и знам какво е.
Предстои ми да пускам талпи по 4м. на 18см. и предусещам проблемите които ще имам, а машината е около 80 кг.
Последна промяна от Stefan2000(стар) на пон мар 21, 2016 6:04 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: