Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Днес сипах 30 тия чувал за 45 дена имам още 102 чувала ,ако така върви разхода до къде ще ми стигнат :? :)
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Днес сипах 30 тия чувал за 45 дена имам още 102 чувала ,ако така върви разхода до къде ще ми стигнат :? :)
Като свършат и на плажа почваш палачинките. :partyman:
gnt69 - майстор
kalin72 написа:
Така де, ясно е, че без външна изолация няма как да искам да падне разхода и да ми е топло :mrgreen:
Засега няма да пипам настройките на горелката и на трипътния, квото-такова, за тая година :)
Ако можеш вдигни температурата на трипътния и съответно температурата на горелката, пробвай за ден два струва ми се че ще е по добре. :partyman:
kalin72 - майстор
На трипътния макс е 85, в момента е толкова, ръководи се по външната температура - към радиаторите пуска 52-55 градуса. На горелката колко да направя, 75 примерно?
gnt69 - майстор
kalin72 написа:
На трипътния макс е 85, в момента е толкова, ръководи се по външната температура - към радиаторите пуска 52-55 градуса. На горелката колко да направя, 75 примерно?
Е не е 85 щото ако беше температурата в малкия кръг и в котела щеше да е 85. Според мен трябва да вдигнеш температурата на котела и малкия кръг. Може и да греша да кажат инжинерите.
kalin72 - майстор
За малкия кръг имам Ладомат, на 72 градуса, мисля. Трипътния е за радиаторите.
Miro4774 - специалист
Аз имам следния проблем чистя котела само веднъж в седмицата горя само иглолистни пелети. Котела е Чугунен когато го спра за да го изчистя има много налепи по водната риза която се засмозапалва и започва да тлее от долу на горе към комина и обгаря цялата та на въпроса може ли да се запали комина ако тръгне на горе . Започва да тлее единствено когато му отворя долната вратичка.
LazarGanev - "Велик майстор"
На колко градуса върви котела Миро?
borkata99 - специалист
filmatoplo написа:
Днес сипах 30 тия чувал за 45 дена
Идеален си от всякъде !!!
А че искаш да изкараш зимата с 2 тона................... :? :lol:
Ти най-добре си знаеш колко е относително това, тъй че живи и здрави и горелките на "мах" в тия хубави безснежни, ама студенички дни !

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: