Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
Passa написа:
Как ирония, нечо не ме четеш от правилната страна колега ! :roll: Ма нали ти казах че си капацитет.

Явно живееме в различни държави. Тука ги бичат с циркуляра и каналите и всичко. Не се уважават, а бачкат. Аз няма претенции за инстанция, камоли последна.
Извини ме, ако не си бил ироничен - аз така го разбрах!!!
Не че няма - има фирми, които с циркуляр работят, но са много, много малко. А с ръчен съм виждал само едни и ги изгониха от обекта (за антибързина) :)

:partyman:
пишман_майстор - майстор
Всъщност ламинат с какво е най-добре да се реже? Аз ползвам една пендулка + един малък стационарен циркуляр за надлъжните срезове, зеге и кръгов трион покрай тръби и т.н. ( не знам правилно ли го наричам, приспособление към бормашинка за рязане на кръгли отвори, има с различни диаметри ). Виждал съм една ръчна машинка представляваща като тези дето се ползват за рязане на снимки . качвам едно видео за типа машинка. не съм работил никога с такова нещо и не знам дали е добро. https://www.youtube.com/watch?v=HwB0C2c4TbE
pachosz - специалист
Chefo77 написа:
Плоскости мебелни, плотове и т.н. подобни дебели плоскости не ги коментирам, там циркуляра е ОК, ... :wink:
Ми то оставаше някоя плоскост дето не ми я хваща разкройващия, да я лепна със зегето, еле па на дълго, да режа 3,66 м. със зеге, туй направо ме прави шампион :wink:
klomo - специалист
Е няма такава кавга. :?

Циркуляр-праволинейно рязане
зеге -криволинейно рязане

А за профитата в мебелната сфера и паркета и колко машини имат , айде да не говорим. То се вижда по обектите и белите коси на хората.
Нищо лично, но в момента се излагате.
Като хоби-ентусиаст(може някой ден и лек полъх на майстор) с многоброини машини и инструменти събиращи се в десетки куфари съм класи под дядо ми, който доскоро нямаше и бормашинаи флекс.
joroantonov - специалист
Истината е че за най-бързо рязане на паркет ти трябват 3 машини - за надлъжните крайни циркуляр, напречните крайни пендула и за зарязвания и криви рязове зеге.
Chefo77 - майстор
joroantonov написа:
Истината е че за най-бързо рязане на паркет ти трябват 3 машини - за надлъжните крайни циркуляр, напречните крайни пендула и за зарязвания и криви рязове зеге.
Паркет или ламинат? За паркет зеге не ползвам, изнервям се :-D
За ламинат и пендулата трябва да е с изтегляне, защото стандартна 210/216 мм не хваща 192 или 193 мм - стандартната ширина на дъската. И като идеш да направиш една стая 12-13 м2, повече време разтоварваш и товариш, отколкото работиш. И всичко циркулярно се заменя успешно от зегето. :wink:
Ако диска пада перпендукулярно върху ламината (пендула без изтегляне), много бързо се изтъпява. Ял съм го това с малкото Метабо и един 10 мм на Кайндл, рязан под 45 градуса - за 1 външен ъгъл 2.70 метра, 2 диска изтъпи. Направо им разказа играта.
Няма какво да се лъжем - най-бързо се реже ламинат на настолен циркуляр. ФАКТ. Но зегето е най-универсално. И точно затова се използва масово. А с колегата се сдъвкахме за употребата на ръчния :wink:
Пишмане, интересно ми е тази машинка как ще се държи не на 6-ица, а на 12-ка Мамут. А като се позатъпи?
kalpev - специалист
Хайде, не се карайте :partyman:
Склонен съм да вярвам на хора, които с това си изкарват прехраната всекидневно, пред други, които само са виждали, пипали...
Така го правят немците (4:54 и 7:53 мин от клипа):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LNPma0ujaDw[/youtube]
profesionalist_wood - майстор
Хммм откога го чакам това :roll:
http://www.lidl.de/de/parkside-loetstat ... a1/p199947
KingLin - майстор
Профи няква нова техника за запояване на дърво ли измисли? :lol: :lol: :lol:

В клипа на Калпев пак се кефя на назито как изобщо не бърза и даже с правия ъгъл и молива чертае сякаш ако бърза ще го уволнят :-D

Иначе вчера се обзаведох с циркуляра и аз ама след малко ще го тествам дали ги има тези проблеми. В магазина на ръка не усетих нищо. Заприходих и един шублер и универсалните ключове.
profesionalist_wood - майстор
Навремето нямаше стойки за запояване,трудно се намираха,имаше само един тип китайски без лупа....ех какви времена....

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: