• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort - специалист
Въпрос към луси.
Какъв е разхода в момента и при 24 часа непрекъснато горене?
feikot - специалист
Аз съм с тия от клипа и малки корекции спрямо моята система,докарвам 1.2 кг/час. Днеска майка ми обаче оставила само единия най-големия радиатор включен и в едната спалня на 2 1/2 и цял ден е работила на модулация,като не е изгорила повече от 4 кг от обяд до към 18 часа
lusynik - специалист
Немога да кажа,чакам празниците,че да паднат температурите и да се напълни къщата.За момента работи по 8 часа в делнични дни,и по 12 часа в почивните дни.За разход за сега не засичам ежедневно,а само пълня бункера,като се изпразни и си водя записки.В профила ми в тубата имам клип с настройките от 23..11.И сега съм с тях.Топло ми е,вода има в изобилие,доволен съм!За разхода,ще видим!!!
vrangelov - специалист
miroslav_cholich написа:
Отоплявам къща два етажа по 70 кв. И постройка над гараж 30 км. Къщата е с външна изолация и дограма с термомост като в къщата отоплявам целият първи етаж и една от стаите на втория. А постройката над гаража я отоплявам с конвектор единствено има топлозагуби от нея тъй като всички стени са външни нищо, че са с изолация и някаква калпава дограма(изпълнителят е пестил материал яко) котлето с торелката се намира в гаража отдолу тръбите до къщата минават под земята 30 35 см. Като са с двойна изолация от порестата и двоен пласт вата около двете тръби общо тръби под земята са около 6 м. Преди се отоплявак на самоделна камина на тукъшен майстор с неоразмерено парно водата я подържах на 60 гр. И все си беше студено 20 кубика дърва ги думкаше без проблем, тази пролет дойде специалист, който оразмери стаите някаде добави радиатори, че са малко и до тука, котела и гореката ги монтира друг който работи с бгтерм монтирая хоп 32 кв. Автомат ае готов си в стаите вече е перфектно като термоглавите са на 3/5 температурата в стаите е 20 21 градуса. Но при покупка на котела и гарелката ме убеждаваха това е котела не ти трябва комбиниран мксимум 1 тон ще гориш, взимай го.
Като гледам колко кубика дърва е горяла каминката, си мисля, че може и топлозагубите да са големи.
Въртят ми се някакви небрежни сметки, без претенции за точност и без да ангажирам никого.
20 куб. метра сухи дъбови или букови дърва според намерени в интернет справочници са грубо 40 000kWh.
Ако приемем, че съвсем произволно КПД на самоделната камина е 50%, тогава имаме усвоени 20 000kWh.
Пелети средно 4,7kW, да предположим едно КПД 85% и получаваме 4kW усвоена енергия от всеки килограм пелети.
Или 20000/4000=5тона пелети на година, при същите температури в къщата, като преди.
Сега обаче е по-топло, значи могат да идат и 6, и 7 тона.
При порестата гума не зная как е, но ватата, ако се е намокрила, си е загубила изолационните качества.
Дано не съм прав, но може да не е виновна горелката. Ако пък толкова много я набедиш,
извикай специалисти да ти я настроят с газоанализатор. Lazar Ganev бе споменал в някоя от темите,
че не е толкова скъпо, а също ставало и с цвета на пламака, ако разбира човек.

Успех
miroslav_cholich - специалист
Върху ватата сложих и найлон и през 20см. Свински опашки
vrangelov - специалист
При това положение не би трябвало да има проблем там. :)
miroslav_cholich - специалист
Info please http://energia.elmedia.net/bg/news/%D0% ... 01113.html
Нов софтуер ли е само или има промени и по горелката
Здравейте, колеги !

От началото на ноември съм с котле + горелка waterland и определено се чуствам прероден в сравнение с viadrus-а с въглища. Проблемът ми обаче е явно в липсата на достатъчно материали за да се обуча при различни симптоми как да променям параметрите на контролера и, най-вече, кой параметър как точно променя горенето... Основното за което искам да се бъзикам с тези настройки е, че в пепелника остават недоизгорели пелети. Странното е, че само при първото почистване (преди месец) нямаше грам неизгорели пелети. Оттогава насам почти всеки ден променям по нещо на контролера и резултат никакъв... Количеството неизгорели пелети не е фрапиращо (около 1 лопата от 20 чувала), но все пак ме дразни, че горелката не работи на 100% КПД и дава фира, колкото и малко да е тя. Ако някой може да ме информира малко, или да ми каже къде да попрочета за да се информирам сам, ще съм много благодарен !!

Поздрави !
Choch - специалист
Свиквай с неизгорелите пелети :wink: .Нищо не може да се направи за да се избегне наличието им.Когато горелката е в процес на почистване или когато сипва дозата се получава подскачане на пелетите и изпадане от паничката.Количеството е прекалено малко за да се търси някаква причина в конфигурацията ти.При мен количеството е над килограм на 6-7 чувала..Може да си направиш сито и да пресяваш пепелта,ако чак толкова те дразни :mrgreen:
tokbatak - специалист
Не си мислете че не изгорели пелети има само при тази горелка. Това заблуждение се внася тук в тоя форум. И аз отначало си го помислих, но ходих да гледам при един приятел с Фероли - същата работа/той гори пелети като мойте/, ходих при познат на баща ми който е с виадрус и ГП25 и при него същата работа.
Choch, правилно ти казва че като съвпадне пущането на пелети с продухването прескача по някоя пелетка. Прескачане се получава и при пуск, когато зарежда пелети - когато паничката е празна първите пелети няма в какво да се ударят и пак прескача някоя друга пелета.
Това всичко се случва при по дребни пелети от иглолисен материал. Понеже са по леки вентилатора лесно ги отвява. Ако пелетите са по дълги и съответно по тежки то тогава този проблем го няма.

Щом отначало е нямало е възможно вентилатора за горене да ти е бил на по малки проценти, макар че продухването винаги си е на макс.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: