Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Verm1n - помощник
Много странна година се получава.
Овошките:
Едната кайсия(около 10-12годишна) роди страшно много и то много едри плодове.Другата друг сорт(7-8годишна), но цъфтяща по същото време пък едва 20тина кайсии да оцеляха. Имам още 5 кайсии като първата (на по 1-2г), просто стига да не ги хване слана раждат по много. Примерно едната от новозасадените, сложена на пролетта на 21г. през 22г имаше около 150 плодчета, естествено махнах 95% от тях. Последните години обаче ги налазва съчмянка доста.
Ябълките тази година много боледуват(2бр на около 7-8г), родиха много, прореждах много и пак останаха малки, може и да е от сорта, но май ще ги махам, не си струва с тях.
Черешата(40годишна ++) разцъфтя страхотно, обаче точно по време на студовете. За пръв път от над 10г сигурно имаше страшно малко череши, после дъждовете съсипа още от тях. 1-2 касетки от това дърво успях да обера все пак, но това е 10% в сравнение с други години.

Лозите (20бр) са сравнително добре, далеч от силна година, но ще има за всичко.

Доматите средна работа, останаха малки на по 1,20-1.50м., доста върхово гниене, други болести толково нямат.
Най-голямо дърво обаче са краставиците..
Раждат страшно малко и то дребни и уродливи плодове(по 1-2 краставички на ден за 15 корена) . Поливат се редовно, торих ги с какво ли не, засенчих ги по време на жегите, пръскам ги , всичко. А самите корени изглеждат в много добро здраве..
preslav - майстор
При нас тиквичките растат на листа, плод няма - прилича ми на описаната ситуация с краставиците. Ще премахна част от листата и ще резна някои върхове - ще видим резултата.
За сега най-добре се представи зеленият боб "Капитано" - екстра е за салата с копър и чесън.
Не исках да го казвам, ама кьорава работа за сега.
vlax - майстор
То стана като сурат тефтера,ама да пиша.Днес засадих ряпата.
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg

Каквото стане.Ако стане мезето за ракията на зима е осигурено. :)
:partyman:
vlax - майстор
съб юли 29, 2023 11:41 pmmiroki написа:
Добра реколта @vlax.

Чак пък добра не бих казал,правил и съм много по-добра.Но бива,от 2-3 години беше се лоша реколта.Гледам,че маната почва леко да напредва,а още има един месец напред -август,ама не мисля да пръскам,колкото толкова.То май ще намалям зеленчуците с напредване на възрастта и ще останат само овощките. :-D
Днес,водата от чушмата скъпа,ама пуснах малко вода и на овощките,жал ми е да ги гледам при тази напукана земя.Малко ама от сърце. :)
:partyman:

Прикачен файл

3 (Copy).jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
,

Прикачен файл

домат.jpg
vlax - майстор
нед юли 30, 2023 4:54 pmn_a написа:
,
Ръгби?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед юли 30, 2023 4:59 pmvlax написа:
нед юли 30, 2023 4:54 pmn_a написа:
,
Ръгби?
Ръгби :-) В саксия :lol: :lol: :lol: :lol:
kr1100 - майстор
нед юли 23, 2023 12:50 pmkr1100 написа:
съб юли 22, 2023 11:31 pmbrum написа:
Иначе чета за Курацио-то дето го водят био фунгицид и гледам какво има в него - сяра и калций. Та сярата изглежда като стъпка в правилната посока. Само дето не е бутикова, а е някаква по-масова. Чак се чудя дали не мога да забъркам нещо със сяра и калций в същите пропорции. То Курацио-то буквално е разреденя сярна киселина и негасена вар.
Кумулус е със сяра. Имаше още 1 спрян - сега не се сещам за името му.
А дойде ми едната мисла в главата :? :? сетих се за този препарат
Акоидал - сега гледам пак е пуснат в продажба , но Кумулуса е по- устойичв на дъжд,.
kr1100 - майстор
нед юли 30, 2023 6:03 ampreslav написа:
Както се очертават нещата за първи път ще късаме домат след 3-4 дена - семките са сложени на 05.04. и изникнаха на 10-ти.
Вече си имаме и миризливки, някои им викат вонещици, по-звучно е.
Много отдавна вече салата домат с гарнитура овче сирене и яко чесън и ледена ракия.
Пръскай за миризливките нагризват . Нещо с по-малък карантинен срок - Дека, Моспилан. Деката се мие от дъжд. Скоро ще се появи навън и нощенката и тутата.
Днес пръсках асмите ,че уж дават 2 дни дъжд с Шавит+ Децис+ Макс Гроу гел+ магнезиев сулфит + Кумулус. Остана ли р-р и пръснах и малкото външни домати, няколкото чуфки, патладжан, бамя , червено цвекло, алабаш,царевица, цигулки и боб.
Мистър Олимпия ще получи комплекс, ако някой му подшушне къф назобан зарзават плющи българина!!!

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: