Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt - специалист
В какъв режим гори горелката ?Трябва да се отопли първоначално къщата и с такава работа на горелката да подържа една и съща температура постоянно.Не може в къща без солидна изолация и качествена дограма за няколко часа екстремна работа на горелката да се топлим.По-добре да си къркори на 1,2 степен постоянно,вместо за малко на юруш(некомфорт и голям моментен разход).Инсталацията ще трябва да се преправя в момента с помпите...
kalin72 - майстор
lz2skt написа:
В какъв режим гори горелката ?Трябва да се отопли първоначално къщата и с такава работа на горелката да подържа една и съща температура постоянно.Не може в къща без солидна изолация и качествена дограма за няколко часа екстремна работа на горелката да се топлим.По-добре да си къркори на 1,2 степен постоянно,вместо за малко на юруш(некомфорт и голям моментен разход).Инсталацията ще трябва да се преправя в момента с помпите...
Не е проблема в горелката, при положение, че дава 67 градуса на котела, а радиаторите му са наполовина топли. Просто нарушена циркулация, според мен. Обаче с тия две помпи...не се знае кое как е, а и аз не съм специалист, разсъждавам логически от това което знам оттук-оттам. Но ще помогнем на човека де :)
gnt69 - майстор
Миро ти виждаш ли къде отиват след помпите тръбите с колектори ли е направено , как водата стига до радиаторите.
Miro4774 - специалист
gnt69 написа:
Миро ти виждаш ли къде отиват след помпите тръбите с колектори ли е направено , как водата стига до радиаторите.
Директно в радиаторите. И самият бойлер е свързан като радиатор.
kalin72 - майстор
Как е сега положението, като пусна помпите на 2ра степен? Промяна някаква?
lz2skt - специалист
С еднакви параметри ли са помпите ?
gnt69 - майстор
Miro4774 написа:
gnt69 написа:
Виждаш ли ги или са закопани някъде под мазилки и замаски.
Miro4774 - специалист
gnt69 написа:
Miro4774 написа:
gnt69 написа:
Виждаш ли ги или са закопани някъде под мазилки и замаски.
Виждам ги всичките.
Miro4774 - специалист
lz2skt написа:
С еднакви параметри ли са помпите ?
да
gnt69 - майстор
Значи от едната помпа са захранени няколко радиатора и от другата също.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: