• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
При 46 специалности, с голям прием, цитираното не го прави технически университет, вервай ми
MamaMy - майстор
https://conf.uni-ruse.bg/bg/docs/cp/3.1/3.1-35.pdf

Една разработка запалила доста ентусиасти :)
tu6ana - напреднал
Бях провокиран от арогантното, държание на еднин от съфорумците и водещ се за кацитетете тук! Преснимах една негова схема и обяснението към нея от сраница 35!
Първо отидох до техническия отдел в Енерто про Русе. Говорих с инжинера, който беше там в момента! Човека ми обясни, че тази схеме не е въобще правилна, и че ако искам да ползвам законно авариен генератор за ток, трябва те да ми направят предписание, и аз за го изпълня, да им се обадя да дойдат на проверка!
Каза ми още, че дори и незаконно да реша да си свъжа агретат, да не е по тази схема!
След това отидох до факултета по електротехника електроника и автоматика в русенския университет! Срещнах се с двама ел инженери, и двамата отхвърлиха схемата и обяснението на съфорумеца, и ми обясниха, че тази схема може и да е добра, при положение, че не могат да се случат определени аварии на 100%, но такава гаранция няма и по-добре, да направя нещата по правилния начин. Обясниха ми как трябва да постъпя, и сега, мисля да го изпълня! Хем ще е законно издържано, хем аз и семейството ми ще сме по-спокойни! Не искам, никого да обидя или засегна, може би всеки е прав погледнато от неговата си камбанария. Но ще добре да имаме малко повече уважение един към друг във форума, чисто и просто по човешки отношения! Бъдете здрави весели празници на вас и семействата ви! :)
vlax - майстор
пет апр 10, 2026 1:16 pmtu6ana написа:
...Обясниха ми как трябва да постъпя, и сега, мисля да го изпълня! Хем ще е законно издържано, хем аз и семейството ми ще сме по-спокойни!...
Може ли да споделиш как,за да сме спокойни и ние за теб и семейството ти.Пък и нали трябва да си полезен за форума и да си помагаме.
tu6ana - напреднал
пет апр 10, 2026 1:38 pmvlax написа:
пет апр 10, 2026 1:16 pmtu6ana написа:
...Обясниха ми как трябва да постъпя, и сега, мисля да го изпълня! Хем ще е законно издържано, хем аз и семейството ми ще сме по-спокойни!...
Може ли да споделиш как,за да сме спокойни и ние за теб и семейството ти.Пък и нали трябва да си полезен за форума и да си помагаме.
Ще споделя със сигурност, но след изпълнението на проекта! Ще кача и снимков матерял! :)
gogo7777 - майстор
Схемата от 35-та страница си е ОК отвсякъде.
:drinkers:
bigdragon - майстор
Мисля си за недоглеждане от незаинтересованост...
Изображение

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Темата се засуква все повече. Той каза, срещо оня каза и за доказателсто преразказани думи.
Понеже съм безкрайно глупава и абсолютен лаик по ел въпросите, направо не мога да повярвам как се хвърлят сериозно на масата отговори на некоректно зададени въпроси. Не мисля, че сериозен професионалист би си заложил професионализма по такъв начин. Отчитам вездесъщото пишкомерене, особено в неформален разговор, гарниран със служебно положение и бих заложила една руса къдрица, че няма да видим писмено становище
Lux Æterna - специалист
..... И ако може снимки от таблото преди и след интервенцията. То за заземителните колове е ясно - ще падне биене на колци.

Бойлер не е хубаво да има възможност да се включи на агрегат. Отделя се на токов кръг преди ум-шалтера и се захранва само от мрежа. Но това всеки сам си решава.

Поздрави
gogo7777 - майстор
пет апр 10, 2026 4:11 pmLux Æterna написа:

Бойлер не е хубаво да има възможност да се включи на агрегат. Отделя се на токов кръг преди ум-шалтера и се захранва само от мрежа. Но това всеки сам си решава.

Поздрави
Защо?
Ибах го у бързоваро......пак ли някакви "бомби" се очакват или какво?
:drinkers:
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: