Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
нед юни 02, 2024 8:43 pmtxtotko написа:
....Аз също ще го прибирам ,защото не сея на едно и също място.
Хич не го прибирам зимата, само го замятам навито на една страна. Свалям маркучите и мотофрезата да идва. Напролет пак мото фрезата , маркучите и развивам рулото.
Последна промяна от kr1100 на пон юни 03, 2024 9:32 pm, променено общо 1 път.
Djack - специалист
пон юни 03, 2024 6:18 pmkr1100 написа:
........
Геотекстила е само за вътре, навън го "яде' слънцето и трябва да е заровен да не го пече слънцето.
Имам компостер направен преди 6 години от такова зебло, само че черно на цвят! Изпънат е на слънце, дъжд и вятър целогодишно - не е мръднал!
kr1100 - майстор
пон юни 03, 2024 8:47 pmDjack написа:
........
Геотекстила е само за вътре, навън го "яде' слънцето и трябва да е заровен да не го пече слънцето.
Имам компостер направен преди 6 години от такова зебло, само че черно на цвят! Изпънат е на слънце, дъжд и вятър целогодишно - не е мръднал!
Правиш ли разлика между геотекстил и зебло ??? Геотекстила е вид плат.
Djack - специалист
пон юни 03, 2024 9:34 pmkr1100 написа:
пон юни 03, 2024 8:47 pmDjack написа:
........
Правиш ли разлика между геотекстил и зебло ??? Геотекстила е вид плат.
Моя е грешката! Понеже по-назад стана въпрос за зеблото на колегата, реших че говорим за него! Говоря за това на квадрадите, дето е като чувал от захар.
kr1100 - майстор
пон юни 03, 2024 10:45 pmDjack написа:
....Правиш ли разлика между геотекстил и зебло ??? Геотекстила е вид плат.
Моя е грешката! Понеже по-назад стана въпрос за зеблото на колегата, реших че говорим за него! Говоря за това на квадрадите, дето е като чувал от захар.
[/quote]
Ясно , грешки стават винаги.
:partyman:
П.П. черното със зелени ленти държи много години. Имам го на малините от някъде 2015/16 г. - никакво разпадане.
Но за зеленото с черни линии нищо не знам / предполагам ,че ще е боклук от рода на моето зелено разпадащо се за което качих снимка./
brum - майстор
С какви го борите листните въшки? Пръскам с АФИТЕК ЕК дето не бил инсектицид, а някакъв омрежаващ полимер. На следващият ден нищо не мърда, но след седмица все едно не съм пръскал. Нападнали са доматите, краставиците и ябълката.

Имаше едни и по ясените, ама бяха някакви по-особени - бели и пухкави. Тези не повториха. Но тия нашите обикновените са много упорити...

Отделно имаме листни въшки по магданоза. Там има ли шанс да се спаси положението? Че тоя омрежаващият полимер не го водят за удачен, а инсектицид си мисля, че ще е още по-неудачен.
EDI - майстор
Сиванто.......+тепеки при много и упорита гад..
hidrazin - майстор
Моспилан, Децис ... по-скоро второто.
Аз нямам магданоз и моря с Нуреле където може.
:partyman:
Andri01 - майстор
"Моспилан" - рози,домати.
Ал_ - специалист
Зайфендвасер :-D за магданоза

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: