Нека намерим най-тънките цени.
kozl - майстор
Passa написа:
Kozl,
Аз и имам едно Руско зарядно с биметална пластина-контакт...................
Passa бих поспорил с теб, но не в тази тема.
Може би в тази. :roll:
Passa - специалист
А тук че спорове се завихрят ми е ясно.

Я кажете като на Индианец, който не е пипал такъв динамометричен ключ, как се работи с него ?
Стрелковият Руски е ясен, ама тоя.

Прочетох в упътването и разбрах че като се фискира и заключи -натяга се и той щраква 1 път и това е. После трябва да се отключи и пак да се заключи за да работи и щракне отново ???

Пробвах на ниско усилие 2,9 кг. Вярно щракна на един гайка на менгеме 17-ка.

Проблема е че аз съм останал с впечатление че като достигне усилието и започва да изпуска като трезчотката и не може да се натяга повче. А реално не е така.

Всички тресчотачни ли ранботят така ???
Аз смазах тресчотката и видях че вътре си е съвсем независим механизъм от динамометричния- обикновенна тресчотка.

Също -нормално ли е да се върти доста трудно при затягане и повишаване на килата ??? Сигурно е някаква пружина ???

Тоест като се достигне усилието и главата с тресчотката контактуваща меко с рамото предава това усилие на динамометричният механизъм и той щраква 1 път и предупреждава ?
Казвайте, че се бях зачудил и помислих за връщане в магазина. А е изработен добре.
phantom_ - специалист
Когато щракне значи си достигнал необходимото усилие което си наместил.Щракне ли спираш да стягаш.
gogyto - специалист
Новата брошура много зле, напоследък нищо интересно.
kpenchev - специалист
Относно динамометричния - има си написани нещата в упътването към него.
Най-важното е след като се приключи работата с него - да се съхранява с разхлабена пружина.
Ако се остави натегнат и се съхранява така - точността (доколкото я има) започва да бяга.
Не съм сигурен на 100%, но съм чел и мнения, че с динамометричните е желателно да се ползват предимно за затягане.
За тези пари просто няма какво да му се мисли - аналозите са на цена минимум х 2.

Аз се сдобих със силиконовата паста(-40 до + 200C), с цел да я ползвам във водачите на спирачните апарати.
Passa - специалист
Също -нормално ли е да се върти доста трудно при затягане и повишаване на килата ??? Сигурно е някаква пружина ???

Това така ли е ???

А това какво значи -че след щракване трябва да се отключи и наново да се заключи ? Иначе не щрака ли повече никога на това усилие ???

=========

Какво мислите за индикаторинте капачки за гуми ? :wink:
kpenchev - специалист
Passa написа:

Това така ли е ???

А това какво значи -че след щракване трябва да се отключи и наново да се заключи ? Иначе не щрака ли повече никога на това усилие ???
Като се върти ръкохватката и повишаваш Nm при който се задейства ключа е нормално да става по трудно - все пак натягаш пружината определяща момента.
След щракване на определените Nm минаваш на следващия винт/гайка/болт със същия момент на затягане. Дръжката се върти когато променяш момента на затягане или подготвяш ключа за съхранение. Винта отзад служи за законтряне на определения момент.
jekasus - майстор
gogyto написа:
Новата брошура много зле, напоследък нищо интересно.
Еми, малко почивка, да съберем малко пара :-D
kalpev - специалист
fore написа:
...По лесния е мъркучът предполагам, към които съм се насочил и Аз...
Passa написа:
...Понеже е с интегрални елементи и Аз съм малко скептичен към такива Флат зарядни с импулсен траф и тнт.
ОFF:
Направи ми впечатление, че fore се величае като се пише с главна буква за самия себе си.
Гледам и Passa така. Колко вероятно е двама души да пишат по един и същи начин, изказ, пунктуация и то еднакво неграмотно?
И що за раздвоение на личността е да пише един след друг с два ника? Остава и да си отговаря сам на себе си...
Сигурно ще е от лидълската бира :-D :-D :-D
/fore е генен инженер, ама друг път...Просто няма толкова неграмотно пишещ инженер, виШист.../
stan73 - майстор
И аз забелязах прилика в изказа на Фори и Passa. Вероятно и двата ника са негови...

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: