• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
asinka - специалист
Да, правилно :)
Идеята ми беше да са 3 на брой в началото, но после, съобразявайки се с с ширината на стената, решихме да са 2.
Не знаех на колко см. да са минимум, все още проекта е само в главата ми, даже чертежчетата ми са без мерки и теглилки, аматьорса работа :lol: :lol: :lol:
Благодаря за съвета за 35-те см :)
Тези дни нямахме време за по-подробно изчисление, надявам се тези в най-скоро време да вземем реалните размери и да изчислим какво да поръчаме.
Определено имам нужда от съвети в тази сфера :)
asinka - специалист
След известен застой, взехме размерите и изготвихме план за действие.
За всичко друго сме наясно, обачееее за сглобяването на телевизионният шкаф :afraid: :omg: :crazy: ...май ще се затрудним.
Не зная как да разкроя елементите, колко да са резервите...и т.н
И май се нуждая от помощ.

Прикачен файл

опс.jpg
опс.jpg (39.5 KиБ) Видяна 5884 пъти
trevora - специалист
Първо да започнем от ТВ шкафа,това чекмеджета ли ще бъдат или вратички?Според мен ги раздели на 3 еднакви детайла или 3х66 което прави 198,но ще изглеждат много по-добре,когато са еднакви.Ако са чекмеджета намали височината максимум 30-35 см,можеш целия модул да го закачиш на стената или да монтираш алуминиеви квадратни крачета.Ако варианта е вратички по-доброто решение е падаща врата с ножица,защото има вариант много бързо да провисне от пантата,когато ширината е по-голяма от височината.Уточни варианта и ще ти помогна за размерите.Другото което е не виждам дълбочина на шкафа,но при размера на ТВ трябва да е мин 55.Въпреки че дълбочина от 60 ще се застраховаш,ще стане доста грубо като мебел.Къде са оставени контактите и изводите за кабелна тв?
Второ паното което е в оранжево,при гръб Н40 няма смисъл от 2 етажерки,ще се получи разстояние между тях двете абсолютно неизползваемо.,особено както са дадени а картинката.Рафта който е на 80 по тоя начин монтиран ще ти отвори една дебелина на гърба където стърчи.
Предлагам да уточним като идеи тези неща иначе с радост ще помогна :)
trevora - специалист
Много набързо нахвърлени два варианта водена от твоя чертеж

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (9.17 KиБ) Видяна 5846 пъти

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (8.24 KиБ) Видяна 5846 пъти
asinka - специалист
Благодаря за бързият отговор, първо :)
Да, на 3 еднакви детайла мисля, че ще е добре.
Вратички с падаща врата с ножица.
Първоначалната ми идея бе да е с крачета и мисля да се върна отново на нея.
За дълбочината на шкафа, пропуснала съм да го напиша, именно 55 см. трябва да е.Размерът на телевизорът в дълбочината му, е малко неточен.Всъщност, 55 см е разстоянието, което измерих от мониторът до началото на стената на секцията, в която е поставен в момента.Така че този е размерът, който ще е достатъчен и за дълбочина на проектирания шкаф.
Относно кабелите , прекарани са точно зад телевизорът, както съм го нарисувала по проектчето, те не са проблем.
Поне за това бяхме предвидливи, когато поставяхме ламината.
От това, което ти ми предлагаш, по-ми харесва вариант 1.JPG,
но ми се иска между телевизорът и стъклените витринки да има още едно рафтче, което да разчупи визията на секцията и да не се възприема като правоъгълна и строга.
Ето я и стеничката, но на тази снимка все още липсват кабелите:
Изображение

Благодаря ти предварително!
trevora - специалист
така според мен стана по-добре

Прикачен файл

11.jpg
11.jpg (10.09 KиБ) Видяна 5562 пъти

Прикачен файл

12.JPG
12.JPG (7.25 KиБ) Видяна 5562 пъти

Прикачен файл

13.JPG
13.JPG (6.79 KиБ) Видяна 5562 пъти
asinka - специалист
Страхотно е!
Мисля че оцелихме 10-ката!
trevora - специалист
Радвам се ,че ти хареса! :)
Казвай с какво друго да помогнем? :wink:
asinka - специалист
Мисля с разкрояването.
Даже вече взехме размерите, които мислим, че ще са добре, но нещо немога да кача снимка с подходящ размер, за да се виждат :(
Малко ще се постарая и ще постна, за да ми кажеш мнението си.
:headbash:
asinka - специалист
Ето замисъла.
Мисля си, че 25 см за дълбочина на лавичките е добре, стандарт има ли?
И още, ако затворените шкафчета са 3-(според общата дължина на шкафа, който не трябва да надвишава 214 см) всъщност остават 3х45 или 2 х 67.5.
Как по-добре биха изглеждали?

Прикачен файл

11111.JPG
11111.JPG (41.92 KиБ) Видяна 5390 пъти
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Малко и от нашият ремонт" | Включи се в дискусията: