• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
Ярослав - напреднал
Да, забравих снимката! :?

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (13.93 KиБ) Видяна 4997 пъти
shadowman - майстор
Най-лесния начин е да си бележиш разтоянията на лицата и да наложиш металните страниците и сам да видиш размера. Един съвет от мен, вдигни царгите с около 20мм нагоре (тоест челото да стърчи около 20мм отдолу и го захвани с ъглова планка, но това когато бъдат регулирани.
Ярослав - напреднал
Извини ме, но техническия ми език в мебелното производство е доста беден за сега! :? На кое казваш царги?
И още нещо, колко е нормалното разстояние между челата на различните чекмеджета?
shadowman - майстор
Металните царги са железата, големите и широките, описал си ги метални страници, а между лицата оставям 3 мм фуга (колкото един фазер).
trevora - специалист
Може и 2 мм.фуга.Монтажа става много лесен на лицата,като използваш парченца от фазер или от кантове.Слагаш първото най -долно чело иго монтираш.След това слагаш парченце кант или фазер ,слагаш следващото чело да стъпи върху тях и монтираш.Така 2мм или 3мм фуга ще ти бъде абсолютно точна :)
Ярослав - напреднал
Благодаря за насоките! Това за челата вече го схванах, но се замислям как да сложа преди това водачите за чекмеджетата на страниците на шкафа. Малко се бъркам в последователноста на работата :?
Ярослав - напреднал
Мисля да взема 2 механизма на Метабох по 239мм и още един по-малък за горното чекмедже. Как предварително да определя къде да монтирам водачите на страниците?
Ярослав - напреднал
239мм е височината на механизма
mici - специалист
Здравейте. Искам да попитам знаещите има ли някакво правило за разполагане на мивката върху стандартен плот (60 см), т.е какви разстояния трябва да оставя отпред и отзад? Благодаря.

Прикачен файл

мивката.jpg
мивката.jpg (24.08 KиБ) Видяна 4280 пъти
panalov - специалист
Трябва да предвидиш място отзад за перваза.Но по 5 см от двете страни е достатъчно
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Конструкция на кухненски шкафове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: