• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zhivko83 - специалист
Честно казано котела по - скоро се стреми да сгрее и да спре отколкото да поддържа каквото и да било .
zhivko83 - специалист
Нещо такова е и нашета инсталация , дано да се вижда добре :-D

Прикачен файл

ALIM0137.jpg
ALIM0137.jpg (86.94 KиБ) Видяна 3267 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Вижда се. Убавци - 18кВт инсталация, захранена с тръба ф20! Иначе е красиво - кранчета, извивки :-D
zhivko83 - специалист
Бързо и добре работят , ама май с изчисленията нещо куца . :lol:
drm - специалист
zhivko83 написа:
Защо не им се обадиш и да дойдат да ти захранят колекторите с медно на ф28.
Още веднъж ти наблягам - за разлика от централното парно, където изключването на радиатори може да доведе до икономия, то при локалното парно (за едно жилище) сметката се определя от топлозагубите и от това какво трябва да наваквасва котела, а не от броя радиатори. Ако радиаторите са повече - няма проблем - ще се работи с по-ниска температура, но ако са по-малко от минималната мощност на котела - лошо - това води до загуби на газ в атмосферата при всяко палене и гасене заради прегряване на котела. Дори и да изключиш някои радиатори, то тези помещения си дърпат топлина от останалите и горе-долу консумацията си е пак същата.
drm написа:
zhivko83 написа:
Защо не им се обадиш и да дойдат да ти захранят колекторите с медно на ф28.
Най-добре!
zhivko83 - специалист
Ако решим с родителското тяло да фги сменим , маи ще е по - доре сами че тия само кинти искат , пък нещо като рекламация едва ли ще искат . :evil:
zhivko83 - специалист
115 глидера + още няколко глидера или конвектора , дали ще дадат икономия или така ми не иска на мен ? :lol:
В най-лошия случай ще плащате пак толкова, но ще стоите на топло. Да не забравите и Амикото! Засега не добавяй никакви глидери.
zhivko83 - специалист
Лазаре мерси за активното участие , за програматора от няколко дни се надъхвам да купя 1 , пък ако даде такава икинимия до 20 % за която говориш , то половината път е извървян . Аз съм насреща за интересни решения , ако ома резултати ще пиша .
Мерси и на останалите колеги , които дадоха мнения и съвети .
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 26

Тема "Въпрос за котел 28 кВ и къща 110 кв м" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: