• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Около десетина заварки са на 2" тръба, които трябва да се направят за да се пусне котела. Това е много повече работа от самото подвързване на котела към инсталацията и затова сигурно не всеки ги слага. Не се връзва със стандартната цена за монтаж на котел. Монтирал съм такъв U26 (май 35кВт беше) на един съсед с хотел и 2 пъти го е спасявал миналата зима, ама за по-големи котли не знам - може и да се окаже слаб тоя охладител.
Клапанът по температура си го има и на тоя охладител. Той може да вкарва вода и директно в котела, ама ако котелът е чугунен е опасно от спукване. А пък ако системата е пълна с антифриз - да не говорим :)
Bobivan - специалист
"За зорзаман стават , но специално на Виадрусите у 26 винаги съм гледал онова резервоарче със серпентината захвърлено отстрани без да е монтирано.Не визирам никой ама зада го монтираш си иска майсторлък и заварки - в повечето случаи майсторите не го могат или не им се плаща за това (то си е доста труд) и веднага убеждават клиента че това не е нужно "

Ами при свестните котли монтирането е елементарно,на 4 болта и една гарнитура... :lol: :lol: :lol:

http://img218.imageshack.us/i/image22l.png/
filmatoplo - майстор
Като завършва на резба е лесно , У 26 не всеки може да си монтира сам . Де дитриха пък има два цола и полувина резба :lol: .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Затворена или отворена система?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: