• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
lov - майстор
Лугано Швейцария
Знака е забранителен :)
Hoвoceлckи - майстор
От знаците на тази страница https://de.wikipedia.org/wiki/Bildtafel ... chtenstein Google го превежда: "Забрана за превозни средства с вода-замърсяващи околната среда товари", но заглавието от страницата на alsted "Wasserschutzgebiet" = воден резерват :?

П.П. Намерих го по-долу: Изображение4.10 Wasserschutzgebiet - воден резерват.

ППП. Зачудих се този пък знак за какво им е Изображение а то наименованието му е линк към съответната ситуация, при която се използва :)
lov - майстор
Hoвoceлckи написа:
От знаците на тази страница https://de.wikipedia.org/wiki/Bildtafel ... chtenstein Google го превежда: "Забрана за превозни средства с вода-замърсяващи околната среда товари", но заглавието от страницата на alsted "Wasserschutzgebiet" = воден резерват :?

.................
Да де машинния превод не става. Но е забранено преминаването на пътни превозни средства с товари които при разливане могат да замърсят околната среда. В случая си мисля че беше една уличка до самото езеро преди парка ''Чани''.
Забраната важи за всякакви превозни средства с такива товари. Не е задължително да е цистерна.
На много места където пътищата са теснички и стръмни в близост до водоеми може да се види този знак. Превантивно са си го сложили хората за да не берат ядове.
Относно другия знак не съм го срещал но погледнах линка. Действително там има пощенски автобуси.То реално не са автобуси защото не превозват пътници, а специализирани подвижни пощенски станции.Обикалят по график по села и паланки.. :) Наскоро обяснявах на друго място че са точно като селски магазин от едно време. С добавката че можеш да си пратиш нещата, да си разплатиш всички сметки към всички институции или да си изтеглиш пари от банката. Освен нещата от първа необходимост които карат и си зареждат вътре постоянно можеш и да си поръчаш да ти доставят някакви други стоки.
Та вероятно по тази причина е измислен и този знак.
Последна промяна от lov на пет мар 25, 2016 7:45 pm, променено общо 1 път.
nikolovvd - майстор
Имам спомен, че някой беше напълнил цистерна с оборски тор и с помпа и разпръсквач бе облял общината до втория етаж, но къде беше не си спомням.
Hoвoceлckи - майстор
nikolovvd, то и ние не пишем точно по темата ама ти пък с оборски тор я заля ... нямам думи!
lov, като че ли не си схванал замисъла :? На мен ми се струва, че този знак се поставя пред много остри завои в планината - звуково предизвестяване на евентуално идващ насреща автомобил?
lov - майстор
Не не съм се объркал точно това се опитвах да обясня какви са тези автобуси. В превод както от немски така и от италиански означава планински пощенски път. И пощенските автобуси са с предимство пред другите автомобили обозначени с този знак. То по техните планински пътища понякога и две леки коли не могат да се разминат по завоите. Та с този знак им се дава предимство като там е записано като допълнение е че могат да използват и три тонална сирена по местата без видимост /остри завои/ за да си осигурят предимство за преминаване. Не че са длъжни да свиркат винаги. :)
Немския не ми е силен но на италиянски за този знак е написано че другите участници в движението трябва да се съобразяват с указанията на водачите на тези обществени превозни средства. Нищо не пише и за сирени ама те там всеки кантон са си таковали мамата със законите. :)
Hoвoceлckи - майстор
lov написа:
те там всеки кантон са си таковали мамата със законите. :)
“Ще рече, че има някаква надежда и за нас - хората се оправят въпреки законотворците си :-D
Благодаря за разясненията, определено не бях схванал същността. Това отклонение всъщност си е в духа на темата - дали наистина са им необходими тези знаци :wink:
alsted - майстор
Извинявайте, но ще ви върна към моя въпрос. Писах до няколко институции и получих един такъв отговор:
Прикачен файл:
отговор.jpg
отговор.jpg (55.95 KиБ) Видяна 1482 пъти
Много ми е трудно да приема такова формулиране на въпросната комбинация :?
inspo - майстор
Това дето са ти го написали от shofior.com е голяма ама много голяма глупост :lol:
alsted - майстор
Темата беше изоставена от две години. Заглавието и анонсът
8180 написа:
.Не знам само на мен ли ми прави впечатление огромното количество "самоцелно" поставени знаци, част от които напълно безсмислени.
ми изглеждат подходящи за моя случай. Не виждам причина да не вдигна тази тема вместо да отварям нова, принципно идентична. На личните ти впечатления от колегата най-малко място им тук!

inspo, обаче има опасност да са прави. Местен профи шофьор каза същото (то точно така и ми се завъртяха чуденките в главата). Мостът направо май е с по-ниска товароносимост. Писал съм до кметството и чакам отговор и от там. В интерес на истината от другата страна тяма никакви ограничения и знаци.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Пътни знаци !?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: