• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
preslav - майстор
Krass написа:
Ами това работи на220V. След трафа имаш 100. Ще работи ли правилно и дали изобщо .
Това работи от 90 до 250 волта - 100 са някъде между тях.
аз мисля че най-добре японски климатик втора употреба
с много по голям кооп,на по ниски температури работят
,по безшумни и по икономични
www.klimatici-remont.free.bg
manobg - специалист
Здравейте,

на прага съм пред купуване на климатик за помещение около 100-110м3
Спрял съм се за сега на 2 предложения.

1. Fujitsu Nocria модел 2006 AS-Z50R2 - втора ръка
2. Daikin FTXN60L модел 2012 - нов

Цената на двата климатика е еднаква. Новия ми го дават с 5 години пълна гаранция с профилактика на 2-рата и 4-тата година. Профилактиката ще ми струва 25лв с ДДС. Стария е с 1 година гаранция и възможност за удължаване до 3 години ако плащам по 60лв профилактика годишно.

Страх ме е да не взема грешното решение и затова моля за помощ в избора си.
Chefo77 - майстор
Добре де ... ако те питам дали искаш старата Е класа на 6 години или чисто нова 5-а серия със същите условия по гаранцията както на климатиците... какво би избрал?
Разбирам новия климатик да е ... Осака, да речем, но да се чудиш за Дайкин ... :?
manobg - специалист
Защото първо Дайкина има доста по никък COP от другия и второ, оказва се, че са някакви малайзийски сглобки, които са произвеждани уж за европейския пазар. Освен това Дайкина е модел от преди няколко месеца и още не е минал нито една зима, за да бъде тестван и защото компресора му е малко по-малък от този на чешкото производство, а вънщното тяло пък е много голямо и тежко. Няколко човека се изказват, че птиците вече не са това, което са били.
EDI - майстор
Изобщо не се замисляй - НОКРИЯ-та.200 волтова е.Уникална машина с уникални показатели на отопление - 0,0-6.7-10,6 с КОП 4,89 по номинал и 41 кг външно и 14,5 кг вътрешно тяло.Само дано да е читава.Ето малко да почетеш, ако искаш - http://www.fujitsu-general.com/jp/produ ... z50r2.html .Дали ще ти стигне мощност е малко условно.За такова голямо помещение е по-добре да си с две машини.А този модел ДАЙКИН не е най-добрия избор, но то си зависи и от бюджета.
Chefo77 - майстор
Аз да взема да си посипя главата с пепел и да се скрия някъде, а? :)
EDI - майстор
Е, защо пък.Машините за японския пазар са на светлинни години от това, което произвеждат за Европа същите концерни.ДАЙКИН също има уникални машини за Япония.Едва тази година ПАНАСОНИК изкара за Европа нещо близко до японските си събратя - модела VE...NKE.И цената е подобаваща обаче :lol: .А НОКРИЯ за 2011 година е още по.........71-цата е с показатели 0.9-8.5-12,1.Абе, много са напред за техния си пазар.
mariochakra - напреднал
Аз съм с 4 япончета като единият ще го монтирам на 14 юли 2016г.Другите 3 са Hitachi закупени 2015 и съответно модела е произведен 2009 (2 броя) и един 2011.Beaver-a е този немонтирания той е произведен 2012 или 2011 незнам точно утре ще стане ясно.Модела е Beaver SRK22TM Mitsubishi Heavy.Искам да кажа че във yahoo.co.jp за всички климатици който са за японския пазар и са с цифри 22 като това SRK22TM пише че са 6 татами,за тези със цифри 25 в модела пише че са 8 татами за онези с 28 пише че са 10 татами.Като пуснеш конвертера квадратен метър към татами излиза че 6 татами са 9.91 квадратни метра,8 татами са 13.22 квадратни метра,10 татами са 16.52 квадрани метра.Та имам 3 Hitachi-та които са съотевтно ras lc25y,ras l28w, и още едно което ме мързи да го видя,но е едикакво си 22.В магазините в Пловдив ми казаха че ras lc25y e 12-ka,ras l28w e 14-ka и това последното било 9-ка (което е със22 в модела).Незнам каква ша е тая 14-ка която е предназначена за 16.52 квадрата или пък 12-ка за 13.22 квадрата това е максимума пространство.Ония в yahoo.co.jp според мен са точни и казват истината а тия тука по фирмичките гледат да забогатяват.И също така вземете влезте в сайта yahoo.co.jp като използвате google chrome browser за преводач защото другите browser-и не могат да превеждат добре може или Chromium,но не винаги се отваря страницата с превода на обявите на български и с тези двата browser-а,и вижте какви са цените.Евтините климатици са 3000 йени това са 45-50 лв при това моделите са 2015година.Повечето са към 10 хиляди йени което е 160 лв.Е има и за 160000jpy но те са малко и май са извънземни.Вижте и да знаете че като си купите за 700 лв една 9-ка японче рециклирано - първо няма да е 9000btu а ще е до 10 квадрата макс. и второ тея машиники знайте че не са никак ценни - ТАМ,вървят по 50 лв нов ползван 1 г.Така че както си чупих и хвърлях едно време gsm-ите така и сега може да се живее с идеята че със стока за 50 лв може да се прави каквото и да било.Не са толкова ценни тея машинки и не струват 600 - 1000 лв а може и нагоре.Иначе засега 3-те ми Hitachi-та се справят добре.Като мога да дам мнение само за едното ras lc25y (2009г.),защото то ми е в стаята.За останалите все още нямам утвърдени наблюдения и няма и да имам не кисна в стаите на наште и на баба ми.От мен приятен ден и само да добавя тъй наречената 12-ка я взех за 999лв с монтаж ,14-ката 980лв с монтаж,9-ката 800лв с монтаж а сега тойя Beaver e 750 лв с монтаж който пак е псевдо 9-ка [-( :!:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

Тема "Рециклирани климатици - да или не!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: