• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
masterval - майстор
Напълно съгласен съм със stivemaster!
Докато четях някои завладяващи постове, пред очите ми бяха кадрите от срутването на един съветски вход в един съветски блок в един руски град преди около 10 дни. За тези, които са пропуснали накратко:
На трети етаж от 8 етажен вход нещо гръмва. От тежестта първо рухват 3, 2 и 1 етажи. След не знам колко време петте етажа падат като картонени.

До 8180: Не се допуска каквато и да е злонамереност в съобщенията, както и такива с груб, оскърбителен, заплашителен, вулгарен или унизителен характер или нарушаващи законите или моралните норми. Показвайте респект към другите потребители.
svetliopi44 - Чирак...
Алооо там са съборени носещи стени на 3 етажа... ти какв искаш другите да висят във въздуха ли?
Ти изобщо погледна ли човека какво ще бута или ей така да се искажеш ммм :lol:
Johny - майстор
masterval написа:
На трети етаж от 8 етажен вход нещо гръмва. От тежестта първо рухват 3, 2 и 1 етажи. След не знам колко време петте етажа падат като картонени.
Аз пък последно гледах какви руини са останали в Либия след като нещо гръмва. :wink:
ribnikolaevi - майстор
Само дето гърмяхме толкова патрони. То в основата пак бил дедо Стефчо ...
masterval - майстор
Още веднъж за всички специалисти:
Не се допуска каквато и да е злонамереност в съобщенията, както и такива с груб, оскърбителен, заплашителен, вулгарен или унизителен характер или нарушаващи законите или моралните норми. Показвайте респект към другите потребители.

Последно да питам. Ако напиша изложение до ДНСК, какво ще последва?
Не се срамувайте да споделяте, уважаеми конструктори.
Leon - специалист
masterval написа:
Още веднъж за всички специалисти:
..........
........... Ако напиша изложение до ДНСК, какво ще последва?
.......
Този ли е най-сериозният ти аргумент?

:lol:
masterval - майстор
Това не е аргумент, това е въпрос. Прост въпрос. Очаквам прости отговори, а не бой в гърдите.
8180 - майстор
masterval написа:
Този момент се упомена по-горе в темата, но явно остана неразбран дори и за бранителите на буквата на Закона:
http://www.dnsk.mrrb.government.bg/UI/H ... QcqCy1QHjG
Колеги,
Маса страници се изписаха, но тезите за законността останаха скрити в заядливия стил на авторите им.
Какво пречеше (и много ли е сложно за знаещите) да се опише НОРМАЛНИЯТ ПЪТ?

Не претендирам за 100% вярност, поправете:
1. Разговор, оглед от конструктор на тема ТЕХНИЧЕСКА ВЪЗМОЖНОСТ или със съответната служба в Общината.
2. При положително становище по т.1, изясняване на необходимия комплект документи, предполагам поне 3бр. папки + съответното съгласие на етажната собственост + някакво разрешително.
3. Осъществяване на преустройството с евентуално изискваните протоколи.

Нещо такова е ЗАКОННИЯТ път.
Отсъствието на някоя от точките, ДНСК прима за незаконно, което съвсем НЕ ЗНАЧИ, че е технически неиздържано, а конструкторът "неграмотен талибан".

Писах го по-горе:
Дефинирайте си компетенциите и предмета на дискусията, моля.
Изказвайте точно и ясно тезите си, а не с недомлъвки и спорни реторични въпроси/апокалиптични линкове.
Ясният и точен изказ са белег за наличието на компетентност.
Не е работа и компетентност на Модератора да ги изяснява и превежда на Форумен език.
Не е добра практика да се "забатачи" темата с мъгливи намеци, а после авторите им да развяват байраци за премахването й, в името на "общото добро" :prost: .
Johny - майстор
masterval написа:
Не се срамувайте да споделяте, уважаеми конструктори.
И какво като напишеш? Странно ако не си го направил. Падна ми в очите. А аз по-горе те пофалих.
А може ли на свой ред да запитам - И с каква цел си го направил? Не се срамувай да отговориш.
stiv1961 - майстор
Четох някъде в нет-а и искам да попитам дали е вярно това:
Според ЗУТ
Ремонтираш и без да питаш
Преустройството е можело да бъде узаконено до 2003 г. по разпорежданията на Закона за устройство на територията. Според новата редакция на закона остъкляване на балкони и лоджии, веранди и други части от жилища, когато не са разположени към първостепенна улична мрежа, не подлежи на издаване на разрешение за строеж, както и на одобрение от съседи.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23

Тема "Въпрос за приобщаване на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: