• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dimitarg - специалист
Магазина има и работници, които монтират подобни инсталации. Продавачката ми каза, че техните работници я запояват (аз не знаех). Трасето е дълго, защото инсталацията минава по дължината на целия апартамет и всеки метър или стотинка поскъпване е от значение (неръждаема -6лв/м; CuSMART - 4,60лв /м) , та от икономическа гледна точка. Но все още се чудя за тръбата, точно от коя да взема.
dimitarg - специалист
Изображение
помпена група, без разширителния
dimitarg - специалист
Имате ли идеи за някакъв тънък увивен изолиращ материял (трябва ми за гофрираната неръждавейка, общо е към 40м)?
naughty - специалист
само да ти кажа, че аз където съм сложил тефлон все е протекло и трябваше да преправям с калчища. може аз да не го правя както трябва, но е супер гадно като накачиш нещата после да сваляш заради течове.
dimitarg - специалист
Това беше закачено на прното и след зареждане, доста годинки не мръдна (правех го с тефлон и отидоxа 2 големи ролки). Малко го преправих за солара.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да кажа и аз - на соларна система - никакви калчища, само тефлон във всякакви форми и видове! Пропиленгликола разяжда калчищата!
dimitarg - специалист
Първо ще го напълня с вода, да видя за течове. Парното, което правих преди 6-7 години с тръба с ал. вложка, прокапа само в една арматурна Т-етка - ф16. Пропилен глюкола по-нататък ще заредя. Днес пристигна и останалата неръждаема гофра. Бе нещо много "тенкю" ми изглежда, да видим. Измъчихме се с тая малогабаритна вишка, но го закрепихме за панелката, стъпил на праг от долния панелka и за стената с четири 20мм-ви анкера, все пак 27кг тежи.
Последна промяна от dimitarg на съб юни 08, 2013 8:25 pm, променено общо 2 пъти.
За дебелината не се притеснявай
dimitarg - специалист
Даа, тези неръждаеми гофри искат яко стягане на холендрите им, иначе прокапват, а може да е за това, че системата е под налягане.
Сложи ли металните пръстенчета?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

Тема "Въпрос за вакумен слънчев колектор за балкон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: