• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zayko_bayko - специалист
Christo написа:
Авторът на темата питаше за ориентировъчни цени. Какво толкова лошо е направил? Имал е някакви очаквания, които се разминават с действителността. За мен темата беше полезна информация
Здравейте,
в по-горен пост се опитах да дам някакви ориентировъчни цени, като ползвах цените за извършените СМР на моята къща.Дадох прогнозна цена 130 евро.Сега видяхме , една скица, част от плана на къщата, и всеки, дори и не специалист, а минал през въртележката на строителство на къща, може да изкаже някакво предположение.Мисля, че Вие, които сте професионалисти не трябва да си "мерите майсторлъка и професионализма" на това място а да давате съвети.Всеки един от нас ще прецени дали да се вслуша в един или друг съвет. А сега да си дойдем на темата.
andrewh17
моята къща, която е 200кв.м на един етаж, груб строеж ми излезе 85000лв./ГС/.Смятаме 200кв.м основи, 250 кв.м етаж/плочата+стрехите/ и 325кв.метра покрив/умножавам 250 х коеф 1.3 така съм запомнил за покрива/=775кв.м. 85000/775-109лв/1.955=56евро. Ти имаш 80кв основи +80кв. 1 етаж+60кв. втори +120кв покрив=340кв.м х 56евро=19040 евро.
Тука трябва да се намесят професионалистите и да кажат , дали мога по този начин да сравнявам два строежа. Веднга казвам, че моя строеж е доста "по-скъп". Коментирали сме го в друга тема/плоча 21см. огромен покрив, много бетон, много желязо/. Може да коментираме ако искате цени материали, цени работа.Нека не се удряма в гърдите и да казваме: Аз мога по-добре или по-правилно да го направя. Всеки архитект, конструктор застава зад проекта с името си.Майстора изпълнява, и така се получва готовия продукт. Ако накрая нещо не се получи, сигурно нещо се е скъсало по веригата/я икономия на материал,я некачествен и по-евтин и.тн./.
с уважение zayko_bayko
stenmark - специалист
Тая тема няма еднозначен отговор и като чета този който я е пуснал няма вече никакъв интерес,обаче мненията продължават.Аз също като някой споменати по-горе съм минал и моята сметка естествено е друга.И точно това искам да споделя че всеки проект като изпълнение е коренно различен.Някой много от нещата си ги изпълняват от тях и сметката е коренно различна,друго да се съпоставя цена на едноетажна и двуетажна е немислима.Например моята е едноетажна,но няма плоча и разликата е голяма.И да споделя мнение:140кв за 28к ми се струва абсурд.
andrewh17 - помощник
zayko_bayko написа:
Christo написа:
Авторът на темата питаше за ориентировъчни цени. Какво толкова лошо е направил? Имал е някакви очаквания, които се разминават с действителността. За мен темата беше полезна информация
Здравейте,
в по-горен пост се опитах да дам някакви ориентировъчни цени, като ползвах цените за извършените СМР на моята къща.Дадох прогнозна цена 130 евро.Сега видяхме , една скица, част от плана на къщата, и всеки, дори и не специалист, а минал през въртележката на строителство на къща, може да изкаже някакво предположение.Мисля, че Вие, които сте професионалисти не трябва да си "мерите майсторлъка и професионализма" на това място а да давате съвети.Всеки един от нас ще прецени дали да се вслуша в един или друг съвет. А сега да си дойдем на темата.
andrewh17
моята къща, която е 200кв.м на един етаж, груб строеж ми излезе 85000лв./ГС/.Смятаме 200кв.м основи, 250 кв.м етаж/плочата+стрехите/ и 325кв.метра покрив/умножавам 250 х коеф 1.3 така съм запомнил за покрива/=775кв.м. 85000/775-109лв/1.955=56евро. Ти имаш 80кв основи +80кв. 1 етаж+60кв. втори +120кв покрив=340кв.м х 56евро=19040 евро.
Тука трябва да се намесят професионалистите и да кажат , дали мога по този начин да сравнявам два строежа. Веднга казвам, че моя строеж е доста "по-скъп". Коментирали сме го в друга тема/плоча 21см. огромен покрив, много бетон, много желязо/. Може да коментираме ако искате цени материали, цени работа.Нека не се удряма в гърдите и да казваме: Аз мога по-добре или по-правилно да го направя. Всеки архитект, конструктор застава зад проекта с името си.Майстора изпълнява, и така се получва готовия продукт. Ако накрая нещо не се получи, сигурно нещо се е скъсало по веригата/я икономия на материал,я некачествен и по-евтин и.тн./.
с уважение zayko_bayko
Така е zayko_bayko:) Строежът на моята къща ще струва към 40 000 лева ГС (+ 10-15 000 евентуални непредвидени разходи! Успех на всички новодомци! :-D
Фитилчо - майстор
stenmark написа:
140кв за 28к ми се струва абсурд.

Направо е за раздел научна фантастика такова питане. Те по 2 няма да го оправят, или ще го оправят със зор ...
kolcho - специалист
PIP написа:
За 180м2 покрив материалите ми излязоха 12х.лв, като в тази цена влизат два велуска за 1.5х.лв. Поредната тема с мерене на ‘цени’ от фирмаджии и клиенти в направи си сам форум.

E, няма как да не се умили човек!
Първо се мятка цената 180/12000 + някак между другото "материалите" / сякаш материалите сами падат върху покрива от небето, нали така и така си е отгоре :-D /, после се добавя "имам дърводелска работилница" и .....те ти "цена"....
Както вече казах - умилен съм сериозно :lol:
PIP - майстор
Преди мен се коментираха цени на материали за покрив. Приноса на работилницата конкретно за покрива е рендосването на гредите и ваденето на допълнителни летви и ламперия от фирата от дървения материал, прибави си го, ако толкова те притеснява. Работилницата съм я ползвал за дограма, врати, под и мебели, но ако се заменят с пластмаса, ламинат и пдч щеше да ми излезе същото като извадя моя труд за изработката. За ел, вик, изолация, бани, гк и т.н. които също съм ги правил аз работиница не ползвана, която между другото се изразява в правен банциг, фабричен абрихт/щрайхмус и настолна фреза, които купих на старо преди да почна строежа. Аз в този форум коментирам цени на материали и кое и как може да се направи, за цени на фирми които да ми го направят ще се регистрирам в бгмама.
toolegittoquit - майстор
Изграждане на 2 стаи - >2000-2500лв. Поне при нас за толкова вдигнахме още 2 стаи, заедно с покрива и гипсокартона, и ламината, изключая изолацията и дограмата. Цената от 100,000лв е направо плашеща и не знам колко са хората с такива възможности. Със собствен труд и малко майстори, а не договори с фирми, които жулят сериозно и с основните разрешителни за строеж при имот, намиращ се в регулация, аз си мисля че може да се докара къща с да речем 4 помещения с плоча за около 20,000лв. Поне едни познати преди 4-5 години грубо я вдигнаха за толкова.
Честно казано, 100,000лв за къща са такава сума, каквато ако не е нещо особено по-добре да си купиш готова, че и с 1дка място. По 50,000Е съм гледал къща с 1дка на 10-тина км от морето.
suntsu - помощник
Не знам какви са тези "основни разрешителни". То вече се иска разрешително дори за да си мислиш за къща.
Нали има конструкция, минала през архитекта в общината?! При мен има 14000кг желязо - нека някой да ми обясни как я построя за 20000лв
toolegittoquit - майстор
suntsu написа:
ри мен има 14000кг желязо - нека някой да ми обясни как я построя за 20000лв
14 тона желязо? Стените тухлени ли са, 3 етажа с плочи ли си правил? Ами явно си патрон човек...
kolcho - специалист
toolegittoquit написа:
Изграждане на 2 стаи - >2000-2500лв. Поне при нас за толкова вдигнахме още 2 стаи, заедно с покрива и гипсокартона, и ламината,
Две стаи = 2000-2500, следователно четири стаи / това си е една неголяма къща!/ = 4-5000 лв, нали така. Колегата, да речем, се е полакомил и ще строи два пъти по толкова. Ще му излезе най-много 10 000, нали така? Какви 28 000 сънува, я да се стегне и да спретне къщата за десет хилки, а после с останалото да я довърши / луксозно/, а и да я обзаведе. Пак е скъпичко, ама все се ядва...
Продължавам да се умилявам :lol:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

Тема "Колко струва изграждането на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: