• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasi92 - майстор
Каква изолация -5см. не е изолация а основа за боята.
fearlessss8 - специалист
krasi92 написа:
Такава изолация, дето всички си слагат като допълнителна-саниране.
kalin72 - майстор
fearlessss8 написа:
krasi92 написа:
А каква им е основната изолация?
fearlessss8 - специалист
kalin72 написа:
fearlessss8 написа:
krasi92 написа:
А каква им е основната изолация?
Основната изолация нямам никаква идея каква е, някаква стандартна е като за 1960-80г.
fearlessss8 - специалист
Това е преди санирането.
Прикачен файл:
1.png
kalin72 - майстор
Хахахаха, тоест няма изолация, тухла и бетон :)
Я си купи една духалка за 20 лева, 2 киловата, и виж дали се затопля помещението, примерно след един час работа, колко градуса е било и колко градуса е след този един час работа.

Колко градуса е в момента навън? При мен е 3 градуса, грее слънце, в къщата на долния етаж е 25 градуса(френска витрина), горе е 21 градуса, това без отопление, котела ми изгасна снощи и не съм го палил още.
При теб колко градуса е в къщи и навън?
fearlessss8 - специалист
kalin72 написа:
Хахахаха, тоест няма изолация, тухла и бетон :)
Я си купи една духалка за 20 лева, 2 киловата, и виж дали се затопля помещението, примерно след един час работа, колко градуса е било и колко градуса е след този един час работа.

Колко градуса е в момента навън? При мен е 3 градуса, грее слънце, в къщата на долния етаж е 25 градуса(френска витрина), горе е 21 градуса, това без отопление, котела ми изгасна снощи и не съм го палил още.
При теб колко градуса е в къщи и навън?
В стаята при мене, която е с обикновенно най-евтиното саниране 5см+ трокал дограма и силен радиатор, който е включен на 4,5/10 е 22 градуса. На горния етаж климатика не беше на максимум и беше в хола - 16-17 градуса в хола, в кухнята където е климатика е било поне 22. Сега пуснах климатика на 30 градуса с фан 3. Навънка е 3 градуса.
fearlessss8 - специалист
Преди като беше студ -10 на 2 ри януари ,едвам се стопли в мойта стая... Трябваше да минат 7-8 часа, докато стане 21 градуса, а радиатора беше на максимум. А горе при климатика въобще не можа да стане 20 градуса в хола, даже и радиатор бях пуснал. Ама не беше топлено де от 31-ви до 2-ри вечерта, смисъл само на 1-вия етаж се топлеше и то само малко в кухнята. Климатика на 3-тия етаж беше на 16 градуса оставен, да не замръзне.
Последна промяна от fearlessss8 на пет яну 08, 2016 12:06 pm, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
Напълно нормални температури, според мен. Вероятно климатика ти не може да работи на температури под 0 градуса, за да стопли помещението.
Но и нямаш нужната изолация. А и не отопляваш еднакво цялата къща.
При мен е вътрешна 6 см вата зад гипсокартон. Догодина ще правя и външна 8 см вата.
Последна промяна от kalin72 на пет яну 08, 2016 12:11 pm, променено общо 2 пъти.
fearlessss8 - специалист
kalin72 написа:
Напълно нормални температури, според мен. Вероятно климатика ти не може да работи на температури под 0 градуса, за да стопли помещението.
Може да работи до -20. Хипер инвертор е.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

Тема "Проблем с отоплението на ток в къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: