• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
ср дек 28, 2022 5:13 pmnedhv написа:
Имам идея направо сложи 2 термобушона успоредно. Идеята е ако единият се скапе, което е често срещано, ще сработи другия.
Скапването на бушона води до прекъсване на проводимостта, а не обратното. Разбира се те сработват и на превишен ампераж, което в случая го игнорираме, защото целта е да сработи при прегряване и да не страдаме от това, че някой о бушоните може да даде фира безпричинно.
Велика мисъл е вложена тук!

Явно се е родил новият Айнщайн :supz:
Christo - майстор
ср дек 28, 2022 5:13 pmnedhv написа:
Имам идея направо сложи 2 термобушона успоредно. Идеята е ако единият се скапе, което е често срещано, ще сработи другия.
Скапването на бушона води до прекъсване на проводимостта, а не обратното. Разбира се те сработват и на превишен ампераж, което в случая го игнорираме, защото целта е да сработи при прегряване и да не страдаме от това, че някой о бушоните може да даде фира безпричинно.
Някой ще вземе да се върже на "идеятя"и ще се претрепе като куче, или ще отвори работа на пожарната.
ESPACE - майстор
ср дек 28, 2022 6:45 pmChristo написа:
Някой ще вземе да се върже на "идеятя"и ще се претрепе като куче, или ще отвори работа на пожарната.

Хайде, няма нужда от драматизаций. Нито има причина някой да се претрепе от два успоредни термопредпазителя, нито това ще отвори работа на пожарната. И десет да сложиш все тая.
Christo - майстор
ср дек 28, 2022 7:10 pmESPACE написа:

Хайде, няма нужда от драматизаций. Нито има причина някой да се претрепе от два успоредни термопредпазителя, нито това ще отвори работа на пожарната. И десет да сложиш все тая.
Разбира се, че не е все тая! Десет предпазителя означава десет пъти по-голям ток. Ще изключи евентуално предпазителят преди тях(ако го има). Виждал съм как гори класически трифазен електромер след няколкократно "подсилване" на предпазител след него и на един от панцерите пред.
Avas_co - майстор

Остава и една лотария да се извърти.
Залагане, кой ще е последния оцелял.
petromaniq66 - специалист
Не чететете че става въпрос за не токов предпазител, а термоограничителен краен предпазител. Освен всичко духалата имат и биметален, самовъзстановяващ се. Не работи ли поради заварени контакти заминава крайния. Имайте го в предвид като слагате прекатена тел😀. Подмяната става и с кратковременна спойка като се стисне извода и държи с клещи с цел топлоотвеждане.
hidrazin - майстор
... драматизаций...
Нещо като Електриций?
Ще ме извиняваш ама не можах да намеря (не ми се търси) темата за римските императори. :-D
:partyman:
P.S. А как всички драскащи + nedhv не забелязаха че темата е от преди около 6 години?
Важно е да се драска. Не важно какво... :lol:
petromaniq66 - специалист
А пластмасовите нагревателни уреди от кога са?
ESPACE - майстор
ср дек 28, 2022 7:42 pmChristo написа:
Разбира се, че не е все тая! Десет предпазителя означава десет пъти по-голям ток. Ще изключи евентуално предпазителят преди тях(ако го има).
Човек, за термопредпазител става дума-стопява се при определена околна температура, а не от протичащия ток.

ср дек 28, 2022 11:33 pmhidrazin написа:
... драматизаций...
Нещо като Електриций?
Ще ме извиняваш ама не можах да намеря (не ми се търси) темата за римските императори.
#-o :ops:
ср дек 28, 2022 11:33 pmhidrazin написа:
:-D
:partyman:
P.S. А как всички драскащи + nedhv не забелязаха че темата е от преди около 6 години?
Важно е да се драска. Не важно какво... :lol:
Глупости, на момента фиксирах. Обаче пък беше интересно, ма свърши пък!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Що е то (бушон)?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: