• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
masterchef - напреднал
Така и не стана ясно защо ? И какъв размер според вас трябва да са ?
Както и на какви настройки би било оптимално да се настрои котела.Всичко така или иначе е гаранционно просто знам колко е важно да е правилно конфигуриран котела и събирам информация от повече хора имали достъп до такива котли.
LazarGanev - "Велик майстор"
Остави котела на сервизния, който ще го пуска - оправи си инсталацията, иначе няма смисъл.
masterchef - напреднал
Е как да я оправя като така и не казвате какво да и оправям ?
До колекторите - тръба ф32, щом е кондензен котела
masterchef - напреднал
От котела до колекторите ли ? Току що погледнах,по голямо е фи то но според мен да е 20-24 не повече,но тия връзки се слагаха от фирмата която достави и пуска котела в експлоатация.Обяснете каква е причината да е така за да мога аз да се аргументирам пред тях.
Причината е описана в учебниците по хидравлика и топлотехника. Все едно да питаш защо от електромера до апартамента трябва да е 6 или 10мм2, като до контактите проводника е 2.5мм2 :?
masterchef - напреднал
Добре де,съгласете се ,че не всички са го чели тоя учебник ,и ако вие като изпълнител на дадена инсталация ви кажат да промените нещо без да се аргументират как ще погледните на клиентите ? До тук само разбрах ,че според вас трябва да се променят тръбите от котела до колекторите,но не и защо и каква е причината.
masterchef - напреднал
Все пак тук мисля ,че проблема е лесно отстраним връзките между котела и колекторите са по половин метър реално ,нито ще оскъпи нито ще се наложи да се кърти и подменя инсталация,но за да се направи все пак ми трябва сериозен аргумент.
Аз мисля, че се аргументирах достатъчно. Консултирайте се със истински специалист топлотехник, който да погледне на място нещата, а не да разчитате на проекта на водопроводчик. Ако трябва си платете една консултация за да сте сигурен, че не хвърляте пари на вятъра. Защото сметките за газ няма да ги плаща водопроводчика :)
masterchef - напреднал
Пак пояснявам,връзките котел ,колектори са изградени от фирма занимаваща се с доставки и монтаж на газово оборудване.Понеже виждам ,че сте от Варна монтажа на колекторите,котела всичко свързано с котела без самата водна инсталация бяха изградени от екипа на инж Димитър Николов.
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: