• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 68
Всичко за дърводелството
Фитилчо - майстор
nikolson написа:
Тези от българския джет препродават стоката от axminster. Ще ми е любопитно, какво ще стане след брекзит. UJK е марка на axminster и я поръчват от https://tool-r-us.en.alibaba.com/compan ... op-nav-bar
Адаш, какво да стане, ще я вкарват директно от Тайван :)

Откъде най евтино се намират такив анеща - Примерно правя си Радиал арм плотовете сега и ми трябва Т-трак за ограничителя, ограничител и тнт.... :|
pgplamen - специалист
Здравейте, на всички масата за оберфрезата вече ми е почти готова но срещам проблем със фрезерите предполагам. Малко съм нов в това начинание затова не съм сигурен от къде точно е проблема. Фрезата ми е 1200 вата, фрезерите са на Райдер. Когато започна да фрезовам с по голям фрезер дървото се пали. Опитвах и с по малки обороти но ефекта е същия. Когато пусна да фрезовам и височината е около 5/6 мм няма проблеми. Опитах и със фрезер 6мм широк и височина около 10 мм и пак се пали дървото. Фрезата ли е слаба или фрезерите са калпави.
Прикачен файл:
ф3.jpg
ф3.jpg (38.55 KиБ) Видяна 1592 пъти
Прикачен файл:
ф2.jpg
ф2.jpg (45.42 KиБ) Видяна 1592 пъти
Прикачен файл:
ф1.jpg
ф1.jpg (50 KиБ) Видяна 1592 пъти
PIP - майстор
Най-честите причини за нагаряне са високи обороти, тъп нож, и/или бавно подаване. Пробвай да зачистиш ножа и да подаваш по-бързо.
pgplamen - специалист
Опитах и със ниски обороти и да бутам по силно но не се получава. При опит за по бързо водене направо се пали дървото и фрезера.
EDI - майстор
Сменяй фрезерите, мъка е с тези да уцелиш режима.Нито ъглите на заточване биват, нито пластините са от свестен материал.
pgplamen - специалист
Искъм първо да съм сигурен че фрезата не е слаба но явно ще трябва да се сменят. Гледам по клиповете при хората талаш хвърчи при мен ситно кат брашно. :lol:
EDI - майстор
Оберката е достатъчно мощна, инструмента не реже, а повече претрива, триенето е голямо, затова пали дървото.
Далечко ми идва язовира, иначе често щяхме да се виждаме. :partyman:
PIP - майстор
фрезерите са по-важни от фрезата (и по-скъпи) :sad:
pgplamen - специалист
EDI написа:
Оберката е достатъчно мощна, инструмента не реже, а повече претрива, триенето е голямо, затова пали дървото.
Далечко ми идва язовира, иначе често щяхме да се виждаме. :partyman:
Далече, далече па колко да е далече.
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 68

Тема "Маса за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: