• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
alien - специалист
абе явно и на други места изтърват кондензатори в кутийките на точно този модел вентилатори
и то точно същия кондензатор пък :-D

http://www.tme.eu/en/katalog/?art=UF13A23-H

странна работа...
vezbata - напреднал
Здравейте и от мен- да се разпиша и Аз в темата и начинанието "Направи си сам инверторен електрожен".
Работя по схемата от първият пост (Barmaley’я).
Поради технико-икономически причини не използвам всички първоначално заложени елементи в схемата.
Имам предвид, че използвам друг вид IGBT транзистори, а именно 20N120 AU1 свалени от честотен инвертор.
Тези транзистори имат обратно свързан диод между прехода колектор-емитер.
Чудя се дали са подходящи и дали този диод няма да ми изиграе лош номер имайки предвид принципа на работа на схемата.
Ще се радвам да видя какво мислите по въпроса с обратно свързания диод.
andro440 - майстор
vezbata написа:
Здравейте и от мен- да се разпиша и Аз в темата и начинанието "Направи си сам инверторен електрожен".
Работя по схемата от първият пост (Barmaley’я).
Поради технико-икономически причини не използвам всички първоначално заложени елементи в схемата.
Имам предвид, че използвам друг вид IGBT транзистори, а именно 20N120 AU1 свалени от честотен инвертор.
Тези транзистори имат обратно свързан диод между прехода колектор-емитер.
Чудя се дали са подходящи и дали този диод няма да ми изиграе лош номер имайки предвид принципа на работа на схемата.
Ще се радвам да видя какво мислите по въпроса с обратно свързания диод.
Здравей !не искам по никакъв начин да те подвеждам /тази схема ,доколкото съм чел за нея ,е нож .../мотика / с две остриета ,особено за ,като първа проба ....нека ...,други колеги изкажат мнение ,относно транзисторите ,които използваш . но според мен -не си заслужава заради 20 лв ,да губиш кураж -купи и пробвай с точните игб-та!-говоря така без да съм погледнал дори и датшийда на твоя транзистор ,но имах големи проблеми и колебания ,точно заради същите икономии. не се отказвай -всичко идва на място с времето си :)
cvetanmu - специалист
:) Не виждам причина да не работи с тези транзистори.
Не са удачен избор - високоволтови са и в отпушено състояние имаш пад на напрежение близо 3V.
Това ще наложи използване на по-големи радиатори или да се примириш с малко ПВ.
kabel96 - специалист
Здравейте,на всички.Някой пробва ли си вече с коректор на фактора на мощността и докъде стигна.Поздрави.
pansim - майстор
Засега не виждам смисъл, освен в крайно неблагоприятни условия. Да не говорим, че цената скача, надеждноста пада, отделената топлина в инвертора също се увеличава, защото коректора си е пак вид повишаващ преобразувател...
В другата тема съм пуснал клип, как работи инвертор без PFC на 160 волта под товар.
Успех.
kabel96 - специалист
По коя от всичките схеми в темата е инвертора.
pansim - майстор
По нито една от тези в темата. Това е модификация на пълен мост /не резонансен/
kabel96 - специалист
Проекта е таен така ли.Все пак браво,доста машини там не работят.Питам защото ми доставика грешно едни транзистори и сега освен електрожен не виждам какво да ги правя а и не са малко.Също така имам и апарат с коректор но звукът при заваряне на 170 волта е съскане и е по различен от на клипа.Не съм заварчик и не разбирам само плюя от време на време за лични нужди.
pansim - майстор
Какви са транзисторите? Може и на ЛС да пишеш. Ако са ти излишни, и са на добра цена, може да ме заинтересуват.
Звукът от дъгата не би трябвало да се рзличава при 230 волта и при 170 волта, ако машината е с PFC Какъв точно е модела на твоя инвертор?
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: