Нека намерим най-тънките цени.
brum - майстор
Климатика е термопомпа, всичко останало което е електрическо отдава толкова топлина колкото консумира като енергия. Та дали ще е духалка, калорифер, печка като тая - все едно. Важното е да ти съзадава комфорт :) .
fore - майстор
:mrgreen: Има един форум Сет -ком. Там са климите.

Значи - конвекторните печки са за предпочитане пред обикновените с нагревател. Понеже имат вентилатори и не разчитат само на естествените потоци от въздух- топлият нагоре. И тук е така. Обаче 2300 вата са си мощност и каквото и да правиме, все ще се наложи да изхабиме тази активна енергия за да затоплиме предвиденият обем. Колкото по голям- токлова повече ще е изгорелият ток.

От там идва и ефективността на климатиците. Те не горят ток през активните съпротивления- реотани, а пренасят енергия от едно место на друго-затворено такова, посредством компресор работещ с газ, флуид и тнт. Общото с конвекторните печки е вентилаторите, които правят системата ефективна.
Когато се добави и правотоковото управление на компресора- инверторен тип- разхода на ток пада още.

Аз отоплявам с две Мидей 12 ки-инверторни 60 квадрата панел. През февруари- мъгли, влага- по чести дефрости на външното, сметката стигаше не повече от 130 лева, в това число и тока за готвене и тнт. Поддържана Т-25-26 градуса. Както казах инвертора прави дефрост само когато е необходимо, за разлика от конвенционалката.

Не вярвах, но лятото -Юли, Август- нон-стоп охлаждане 23-24 градуса поддържане- разход -0. Или 33 лева ток. :mrgreen:
Вярно че сложих навсякъде Ви-тек диодни крушки. Можеби и това помогна.

Та инвертора е машината на ток която може да се каже че е ефективна наистина.

Вече ако се отоплява Къща с много помещения си иска котел с местно парно. Там има инерционност-дълго време флуидът стои загрят в системата и стените се напичат от радиаторите.
Макар че Аз на Вилата съм шибнал две конвенционални Мидей-12 ки и до -10 се справят без забележки, при -15 вече поддържат 20 гр в къщата. Но и разхода е по висок.
Тия харчат по 6 ампера, а инверторите са 3 ампера някъде под товар зимата.

2300 вата си перкат 10 ампера гаранция при загряване. :mrgreen:

Имам един маслен кафяв радиатор- от старите. Като загрее-харчи 1000 вата постоянно иначе е 2000 през релето. Та той напича и стената зад себеси. Но 1000 вата си си перка постоянно.
Фитилчо - майстор
Демек масления е един киловат на час :-D
Мен за банята ми трябва поне една, за да пускам сутрин да я програмирам да се включва, вместо да топля непрекъснато.

Иначе имам два дайкина от които единия е 12.3 киловата на отопление, отдава и харчи 2.8 :lol:
Още не съм ги монтирал обаче :lol:
profesionalist_wood - майстор
Ами не е евтин масления....особено акумулиращата печка лапа яко. Няма ги бай тошовите времена когато тока беше евтин....и всеки пердашеше трифазен в къщите на село
resistbody - майстор
vasko9999 написа:
....
В понеделник пускат кухненско радио(http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=31212) на което съм му хвърлил око.
Радиото е много зле не си го причинявай... Вземи си един веф по-добре...
brum - майстор
Я да питам нещо, само не знам дали тук е мястото. Става дума за компресора за аерограф дето го пускат веднъж годишно. Та намерих си един такъв и мисля да му слагам бутилка и да го ползвам за малко по-различни цели. Но имам няколко въпроса:

1) Дават му да работи на 15% от времето - т.е. на 10 минути максимум 90 секунди. Пусках го аз, държах го 2 минути без товар - не вижда да загрява нещо особенно. Автомобилният ми за това време не можеш да му барнеш главата - ще ти свали кожата. Предполагам и този ако работи под товар ще позагрее, ама със сигурност няма да е като автомобилният. Та кое му е проблемното място и защо трябва да работи с такива почивки?

2) Води се сух компресор - има една втулка която е като цилиндър и в нея едно бутало със сегмент подобен на клингеритов, ама не съвсем. Не съм сигурен какво е. Та какво ще стане ако му сложа няколко капки масло в цилиндъра? Целя да му намаля загубите около буталото и да му подобря КПДто един вид. Пък и евентуално да му удължа живота.

3) Не виждам проблем да работи на по-голямо налягане. Към момента пресостата му изключва на 3 бара и включва на 2 бара. Какво мога да очаквам му вдигна налягането с 1-2-3 бара? Освен отпадането на гаранцията, ама и без това не го ползвам по предназначение и не мисля, че е редно а я ползвам освен ако не се появи фабричен дефект. Тоя сегмент около буталото си мисля, че ще устиска. Мотора уж сила има - 300 вата го дават. Нещата на долу са добре направени. Има си лагерче даже под биелата - там където се връзва към ексцентрика на мотора.
DundyTheCroc - майстор
Колеги, малко офтопик, какво е мнението ви за продуктите на kwb germany gmbh? Гледам от днес доста техни неща са на промо в Практикер, конкретно смятам да си взема зегер клещи за 7 пари.
stan73 - майстор
Ами аз точно от Практикер си купих преди около месец или 2, малко патронниче за акумулаторна отвертка (пак за около 7 лева) от тази марка (за да си доокомплектовам Гризливертчето). Върши работа и няма видими разлики с тези на Бош примерно...
fore - майстор
brum Ако аерографа е с бутало/цилиндът- малко масло вътре никога няма да е излишно.
brum - майстор
Екстра, правилно съм го мислил значи. А на изхода ще има регулатор и маслоуловител. Та - ще капвам по малко масло от време на време :) .

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: