Най - вълнуващия въпрос зимно време.
DimitarD - специалист
Evgeniy написа:
judas написа:
Вчера смених пелетите и се наложи да сваля подаването НАПОЛОВИНА!? На Р3 от 8 на 4, на Р2 от 4 на 2… Баси разликата в пелетите!
И аз попаднах на няколко чувала такива в моите. Горят много бавно и за да горят правилно трябва да падат отпред... не точно недоизгорели като черни въглени, а правят купчинка дето си тлее, иначе сума време на най висока степен за да се стопли...
Фъстъчените са точно такива.
andy_forresite написа:
Я кажете изстиват ли ви бързо котлите като спре горенето (съспенд)? За 30 минути например и помпа на 60° до колко под 60 градуса спада температурата като няма и циркулация чрез помпата.
В събота чистих горелката и котела, за три часа изстина до 42градуса
Miro4774 - специалист
bai_bradyra написа:
Miro4774 написа:
..исега съм задал тези настройки и горелката не мърда от 61 градуса. Вентилатора е на 50% първо ще пробвам в увеличен вентилатор после ще го намаля на 38 %
Не казваш нищо за температурата в стаите, за разхода.. на коя степен работи. При мен темп на водата-68 градуса, степени 8/4/0. Помпа на 60 градуса. Водата загрява до 63-65 градуса и върти 2 и 1 степен.Темп в стаите 22-23 гр.(вечер намалям разбира се :lol: ) При теб ако в стаите темп е добре и разхода също, какво ти дреме,че водата е на 61 градуса. Може там системата да си е намерила равновесието. По добре отколкото да вдига бързо градуси и да отива в суспенд или да гаси. Ако не те удовлетворява може да изпозваш тези данни като изходни и да експериментираш. Според мен екпериментирай първо с дозите при заводски цикъл и вентилатор и чак след това, ако не си доволен пипай цикъл и вентилатор
С добри съвети постигнах добри резултати всичко е наред сега.
Evgeniy - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Някой ако знае нещо за предварителното подгряване на въздуха, да споделя познания!
Аз изплзвам алуминиев въздуховод с по-голям диаметър от кюнците. Сцепен и уплътнен с алуминиево тиксо:

Прикачен файл

IMG_20170123_183436[1].jpg

Прикачен файл

IMG_20170123_183453[1].jpg

Прикачен файл

IMG_20170123_183541[1].jpg
gnt69 - майстор
Здравей какво се постига с това. Въпроса е файда има ли. Аз на моята нищо не съм правил но мазето е топло, вратите към къщата са оставени отворени и вътре е 20-22 градуса. :partyman:
Evgeniy - майстор
Ами идеята е да се намали енергията от пламъка, която затопля студения въздух преди да се включи в окислителния процес. При много кубици въздух, подаването му на 40-50 градуса вместо на 10-15 или както е при мен 3-5 би трябвало да освободи повече енергия за котела, а не за подгряването на въздуха.
gnt69 - майстор
Evgeniy написа:
Ами идеята е да се намали енергията от пламъка, която затопля студения въздух преди да се включи в окислителния процес. При много кубици въздух, подаването му на 40-50 градуса вместо на 10-15 или както е при мен 3-5 би трябвало да освободи повече енергия за котела, а не за подгряването на въздуха.
Ок разбрах но ще се въздържа от тая екстра. Утре чакам да дойде клапата и тетката и трябва да пообиколя по фирмите за компютри да намеря кабел не кроснат ами прав за мониторинга. Отказах се да го правя. А и докато си почивам ще отида да взема 1 тон пелети че ми останаха само 800 кила и няма да стигнат. :partyman:
Aleksandrov68 - напреднал
Здравейте,
Бих искал да Ви попитам възможно ли е да бъде монтирана пелетна горелка Грейко RB 20 на пиролизен котел Юнкерс 24 кв
Благодаря!
Miro4774 - специалист
Здравейте от къде мога да намеря таблица за изчисляване на дозите за горелка Грейко рб20.
togo - специалист
Един въпрос към тези , които затоплят въздуха към вент.-пробвали ли сте да откачите топлия въздух, и като остане на студен , да наблюдавате , да кажем 5-10 мин темп. на котела?Това при равновесно положение на горелката!А другия ми въпрос-на колите с турбо се поставя радиатор да охлажда въздуха(по-плътен е студения въздух,повече кислород и т.н....)При горелката като го затоплим , намалим фактически кислорода , дали няма да е обратен ефекта?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: